Aplicaţiile Android, mai populare decât cele Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple a pierdut supremaţia în domeniul aplicaţiilor pentru telefoane inteligente şi tablete în defavoarea aplicaţiilor Android de la Google.Conform studiului realizat de firma ABI, 44% din aplicaţiile descărcate în cel de-al doilea trimestru din 2011 au fost Android.

Programele Apple deţin doar 31% din totalul descărcărilor. De asemenea, studiul precizează că acest avans al programelor Android a fost ajutat şi de o creştere a vânzărilor de telefoane. Astfel, piaţa telefoanelor dotate cu sisteme Android a crescut cu 36% faţă de primul trimestru al lui 2011.

Cu toate acestea, AppStore, deţinut de Apple, are mai multe programe disponibie. 600.000 de aplicaţii pentru iPhone şi iPad au fost dezvoltate, dintre care 456.000 sunt disponibile.

Pe de altă parte, magazinul online al Google, a avut 500.000 de aplicaţii create şi 315.000 disponibile. Diferenţa dintre programele create şi cele disponibile se poate explica prin faptul că unele aplicaţii sunt şterse fiindcă nu respectă condiţiile impuse de giganţii IT.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite