Anonimitatea de pe internet ar putea dispărea total pe viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Google, Eric Schmidt, a făcut câteva declaraţii mai mult decât interesante în legătură cu anonimitatea celor care folosesc internetul.

Potrivit Networkworld.com, Schmidt este de părere că guvernele vor cere pe viitor ca anonimitatea să dispară total de pe internet.

"Intimitatea este extraordinar de importantă. Intimitatea, cu toate acestea, nu este acelaşi lucru cu anonimitatea. este foarte important ca Google şi restul lumii să respecte intimitatea oamenilor pentru că aceştia au dreptul la intimitate. Pe de altă parte, cei care încearcă să comită crime, chiar prin intermediul internetului, nu ar trebui să aibă dreptul să fie anonimi"
a declarat Schmidt, potrivit sursei citate.

Mai multe propuneri din partea NSTIC (Agenţia Naţinală pentru Identităţi Credibile în Ciberspaţiu din SUA) se referă la eliminarea identităţilor multiple ale utilizatorilor în favoarea unei singure identităţi, cea reală. NSTIC a motivat aceste propuner, făcând referire la lucrurile ilegale care se petrec prin intermediul internetului în care sunt implicaţi utilizatori anonimi.

"Este prea periculos ca utilizatorii să nu poată fi identificaţi în vreun fel. În curând guvernele vor impune ca toţi utilizatorii de internet să se identifice în reţea
" a mai declarat Schmidt, în cadrul conferinţei "Techonomy Conference", potrivit sursei citate.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite