Americanii au inventat camera foto care descoperă petele de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: arhivă Adevărul
foto: arhivă Adevărul

O nouă invenţie a americanilor este pe cale să revoluţioneze lumea. Oamenii de ştiinţă au creat o cameră foto care este foarte posibil să înlocuiască luminolul folosit de oamenii legii.

Mai mulţi savanţi americani şi-au pus mintea la contribuţie şi au reuşit să creeze un aparat care foloseşte lumina infraroşie pentru a descoperi urmele de sânge care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Această cameră foto va putea fi folosită în viitor de criminalişti, care în prezent folosesc luminolul, o substanţă care, în combinaţie cu sângele, devine strălucitoare. „Cu ajutorul acestui aparat vom putea detecta orice tip de substanţă pe orice suprafaţă. Să foloseşti luminol nu este aşa uşor precum în filme. În primul rând, în cameră trebuie să fie întuneric. În al doilea rând, trebuie să pulverizezi încontinuu pentru a putea vedea sângele. Mai mult, luminolul reacţionează şi cu alte substanţe. Dacă ai un aparat care nu îţi dă afirmaţii false ai un avantaj“, a spus David Foran, de la Universitatea din Michigan.

Noul aparat poate depista urmele de sânge de pe materiale închise la culoare, precum bumbacul negru şi poate face diferenţa între sânge şi rugină. În plus, cu ajutorul camerei se pot vedea şi urme minuscule de sânge şi picături de sânge care au fost şterse.

Unul dintre inventatori, Stephen Morgan, de la Universitatea din Carolina de Sud a precizat că aparatul a fost testat de câteva ori şi viitorul este promiţător.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite