Alianţa oficială Samsung-Google: primele produse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nexus Prime a fost văzut de români înainte de lansare
Nexus Prime a fost văzut de români înainte de lansare

Samsung şi Google aduc astăzi pe piaţă două produse noi, cu care doresc să crească cota de piaţă a sistemelor Android. Noul telefon Samsung Nexus Prime, ce urma să fie lansat săptămâna trecută, va fi arătat întregii lumi împreună cu noul sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Primele imagini publice cu Nexus Prime au apărut pe site-ul românesc mobilissimo.ro, acesta fiind unul dintre motivele pentru care producătorul ar fi amânat lansarea telefonului. Specificaţiile fac din gadget unul dintre cele mai puternice de pe piaţă. Procesorul de 1,2 Ghz sau 1,5 Ghz combinat cu noul sistem de operare se spune că va face telefonul extrem de rapid, iar ecranul uriaş de 4,65 inci va îmbunătăţi claritatea imaginilor şi funcţionalitatea telefonului, spun specialiştii.

Pe lângă specificaţiile tehnice, sistemul de operare este cea mai mare noutate. Ice Cream Sandwich doreşte să unifice softurile tabletelor şi telefoanelor, „motoarele" Android fiind acuzate de o continuă fragmentare.

Gratuit pentru utilizatori

Conform site-ului de tehnologie techradar.com sistemul 4.0 este mai mult decât o simplă interfaţă care arată bine. Multitasking-ul - folosirea mai multor programe în acelaşi timp - va fi mai uşor de realizat, sistemul de operare având încorporat un instrument care sfătuieşte utilizatorul să închidă aplicaţiile care-i „mănâncă" memoria pentru a nu bloca telefonul.

În plus, Google promite ca sistemul să primească îmbunătăţiri în primele 18 luni, care-l vor adapta şi la terminalele mobile deja existente pe piaţă. „Cireaşa de pe sandvişul de îngheţată al lui Google" este disponibilitatea sistemului de operare în sistem open source, ceea ce înseamnă că acesta va fi gratuit. 

4,65 inci este dimensiunea ecranului noului telefon Samsung Nexus Prime.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite