APC: "Tinerii care utilizează internetul nu sunt conştienţi de protecţia datelor personale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

82% din tinerii care utilizează internetul nu sunt conştienţi de modul în care informaţiile lor personale sunt folosite împotriva lor, potrivit datelor furnizate de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, cu ocazia Zilei Europene a Protecţiei Datelor.

Apariţia reţelelor de socializare, utilizarea motoarelor de căutare bazate pe tehnologii de urmărire au condus la o proliferare fără precedent a datelor cu caracter personal.

"Consumatorii nu conştientizează nici un pic faptul că datele lor personale pot fi folosite de oricine fără ca ei sa aibă vreun control asupra lor, odată ce le-au făcut publice", a precizat Costel Stanciu, preşedintele APC Romania, citat de Agerpres.

"Majoritatea consumatorilor nu-şi dau seama că atunci când folosesc internetul lasă aşa numitele ' urme digitale', în urma cărora le sunt colectate fără ştirea lor datele lor cu caracter personal şi folosite în diferite scopuri" a precizat Monique Goyens, director general BEUC.

Comisia Europeană evaluează în prezent Directiva privind protecţia datelor personale, adaptând-o pentru "Digital Age". Organizaţia consumatorilor europeni (BEUC) solicită consolidarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor privind protecţia datelor personale şi a vieţii private, în lumina evoluţiilor tehnologice.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite