ţărăniştii speră să revină la putere până împlineşte preşedintele de onoare 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şase ani de la pierderea puterii, lideri ai României din perioada 1996-2000, preşedintele Emil Constantinescu, premierul Victor Ciorbea, miniştrii Ioan Avram Mureşan (Agricultură), Virgil

La şase ani de la pierderea puterii, lideri ai României din perioada 1996-2000, preşedintele Emil Constantinescu, premierul Victor Ciorbea, miniştrii Ioan Avram Mureşan (Agricultură), Virgil Petrescu (Învăţământ) şi Nicolae Noica (Lucrări Publice şi Amenajarea Teritoriului), s-au întâlnit, ieri, la sediul central al PNţCD, pentru a-l felicita pe preşedintele de onoare al formaţiunii, Ion Diaconescu, la aniversarea a 89 de ani.
Sediul partidului arată că de mult membrii săi nu mai au de-a face cu puterea: tencuiala cade, curtea este împărţită cu o agenţie de turism, un centru xerox şi un cabinet de avocatură, iar pe frontispiciu nu mai scrie PNţCD, ci PPCD, după voia actualului preşedinte al formaţiunii, Gheorghe Ciuhandu. Deşi nu sunt în relaţii cordiale, vechii locatari ai palatelor Cotroceni şi Victoria au depănat amintiri. Singurul optimist era sărbătoritul. La întrebarea "Credeţi că veţi mai ajunge la putere?", Ion Diaconescu nu a stat deloc pe gânduri, folosind tonul de altădată: "Păi dacă eu, la anii mei, vreau să văd asta, voi, care sunteţi tineri, cum vă imaginaţi că un partid cu trecutul PNţCD nu va reuşi acest lucru?!". Altfel, Emil Constantinescu zâmbea cu dinţii strânşi şi se implica în alte discuţii, ori de câte ori Victor Ciorbea încerca să-l abordeze, iar fostul ministru Virgil Petrescu nu a sesizat că ex-premierul a rămas cu mâna întinsă, atunci când încerca să-l felicite pentru aniversarea sa din ziua următoare. Ion Diaconescu a primit flori şi cadouri de toate felurile - cărţi, băuturi fine, scrisori şi ilustrate de felicitare. Reprezentanţii PPCD i-au cumpărat liderului lor onorific un ceas de mână, marca "Atlantic", frumos ambalat. "S-a auzit că vreţi un ceas galben", i-a mărturisit Virgil Petrescu sărbătoritului. "I-l fac cadou lui nevastă-mea, care se plângea şi azi de dimineaţă că am lăsat-o fără niciun ceas!", a spus, cu ironie, Ion Diaconescu.

"A pus ochiul pe o sută"
"Eu, de cel puţin opt-nouă ani, am fost prezent la ziua domnului Diaconescu, indiferent că a fost aici, la sediu, la dânsul acasă sau în Argeş ori în Dâmboviţa. E o dovadă de respect faţă de dumnealui personal şi este un omagiu adus generaţiei celor din temniţele comuniste, în frunte cu seniorul Coposu, al cărui colaborator a fost", a declarat Victor Ciorbea. El le-a spus ziariştilor că Ion Diaconescu l-a invitat la aniversare anunţându-l că "a pus ochiul pe o sută de ani". "Până atunci, PPCD va deveni şi partid de guvernământ", a spus Ciorbea. Emil Constantinescu a negat că l-ar încerca nostalgia după "vremurile bune", susţinând că întotdeauna s-a gândit la viitor. "Suntem într-o perioadă în care lucrurile încep să se lămurească. Falsele valori încep să arate ceea ce sunt, iar cei care au slujit principiilor apar ca piloni ai societăţii. Domnul Diaconescu este o valoare a istoriei României. Nu cred că numai prietenii au nevoie de dânsul, ci întreaga societate, şi în special tineretul", a zis fostul şef al statului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite