ţara, blocată de un pui de viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dinspre galeriile Orizont. În graba sa, alaiul prezidenţial a fost la un pas să provoace un accident. O armată de poliţişti a fost scoasă în stradă, doar pentru a se uita neputicios la

dinspre galeriile Orizont. În graba sa, alaiul prezidenţial a fost la un pas să provoace un accident. O armată de poliţişti a fost scoasă în stradă, doar pentru a se uita neputicios la blocaje. La fel de inutile au fost şi utilajele de deszăpezire, cărora le-a fost imposibil să se mişte prin oraş. Abia după miezul nopţii, lucrurile au început să reintre în normal. Într-un final, autorităţile au fost salvate de vremea care s-a îndreptat. şi în ţară lucrurile au stat la fel de rău. În toată Moldova s-au blocat drumurile naţionale, tirurile şi camioanele au rămas înzăpezite şi o grămadă de localităţi au stat în beznă din cauza întreruperii energiei electrice. Accidentele au fost la ordinea zilei, multe dintre ele soldându-se chiar cu pierderea de vieţi omeneşti.
Videanu citează din Băsescu: "ştiţi bine că iarna nu-i ca vara"
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, preia vorba predecesorului său, Traian Băsescu, şi justifică blocajul de marţi seară prin sloganul "Iarna nu-i ca vara" . Edilul-şef a făcut apel la înţelegerea locuitorilor şi le-a cerut să nu mai plece cu maşinile decât dacă au neapărat nevoie de ele. Coşmarul ninsorii, dublat de neputinţa autorităţilor în faţa capriciilor iernii, le-a dat bătăi de cap bucureştenilor. Ei au fost scoşi vinovaţi de blocajul total al Capitalei din seara primei ninsori abundente anunţate. Ca să nu se mai repete experienţa şi pe viitor, edilii ies la rampă cu sfaturi pentru bucureşteni. Autorităţile spun că situaţia a fost determinată de şoferii indisciplinaţi, care au vrut să iasă din ambuteiaj pe contrasens.
Primăria Capitalei a anunţat că a scos în stradă 396 de utilaje, care au acţionat toată noaptea, şi au fost folosite peste 2.000 de tone de material antiderapant. Valoarea facturii nu o ştie nici primarul general, Adriean Videanu, care a declarat zâmbitor că "e greu de spus, nici nu am plătit-o". Cel mai mare blocaj a fost în zona Gării de Nord.
Autoturismele au stat pe loc trei ore, deoarece accesul pe bretelele Podului Grant a devenit imposibil în pantă, din cauza zăpezii.
Probleme mari au fost în tot sectorul 1, unde autoturismele au circulat bară la bară. Tot traficul haotic a făcut ca utilajele de deszăpezire să nu iasă decât după miezul nopţii. "Când a început să ningă am dat dispoziţii să se intervină, dar utilajele mai mult încurcau traficul, consumam substanţe destul de scumpe, eficiente doar la anumite viteze de răspândire", a declarat Adriean Videanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite