O tanara din Bucuresti a apelat la instanta ca sa se faca barbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

* Daca i se aproba interventia chirurgicala, Luminita va fi dotata cu un penis cu pompa actionat manual * Dupa metamorfoza, tanara vrea sa se casatoreasca cu o prietena a sa

O bucuresteanca de 25 de ani nu viseaza, ca orice femeie, sa devina un manechin celebru. Tanara S. Luminita Ionela viseaza sa ajunga in schimb barbat cu muschi. Pentru a putea obtine acest lucru, ea s-a adresat instantei de judecata in vederea obtinerii autorizatiei unei interventii chirurgicale de schimbare a sexului. Procesul este in prezent suspendat, din lipsa partilor, bucuresteanca neprezentandu-se inca la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici", motivul invocat fiind lipsa banilor pentru expertiza.
Gandul de a deveni barbat a incoltit in mintea tinerei din copilarie. In cererea adresata judecatorilor, Luminita sustine ca, desi la nastere prezenta caracteristicile fizice ale unui copil de sex feminin, "din copilarie am simtit ca sunt baiat". Si-a petrecut majoritatea timpului in mijlocul baietilor, avand aceleasi preocupari. Datorita aspectului fizic masculin, fata era considerata de cei din jur baiat. Nici macar parintii, care incercau din rasputeri sa-i ascunda adevaratele tendinte, nu au reusit sa nege evidenta: fetitei lor ii placea sa afiseze o tinuta baieteasca atat in vestimentatie, cat si in comportament. Sentimentul de barbatie al fetei s-a accentuat la pubertate: "Atunci am constientizat identitatea mea masculina. Am hotarat sa-mi transform realmente viata, sub toate aspectele ei, mai ales conversiunea sexuala. Am hotarat sa actionez imediat dupa majorat", se explica S.L.I. Convinsa ca apartine sexului opus, tanara a luat drumul spitalelor. Analizele efectuate si diagnosticele puse de medici specialisti in materie stabileau fara echivoc ca e vorba de transsexualism - tulburari de identitate sexuala. I s-au prescris tratamente hormonale, bilete de internare la chirurgie plastica, internari la Spitalul Clinic de Psihiatrie Alex. Obregia. Foile de diagnostic erau parca trase la xerox: "pacienta cu aspect si comportament masculin afirmativ (...) Nu se pun in evidenta tulburari psihice (...) Aspect fenologic masculin". Mai mult, dupa 6 luni de tratament cu testosteron, masculinitatea fizionomiei tinerei femei s-a accentuat. Asa ca S.L.I. si-a luat inima in dinti si pe 6 septembrie 2002 s-a adresat instantei de judecata, singura in masura, potrivit Codului de procedura civila, sa autorizeze o interventie chirurgicala de schimbare a sexului. In tentativa sa, S.L.I. este sustinuta de actuala ei prietena cu care intentioneaza sa se si casatoreasca in cazul in care va avea sorti de izbanda. In prezent, procesul a trecut de faza administrarii de probe. Instanta a dispus proba cu inscrisuri si efectuarea unei expertize medico-legale care va cuprinde "analize psiho-somatice si evaluari pentru a se constata daca din punct de vedere medico-legal sunt intrunite conditiile necesare unei interventii chirurgicale". Inscrisurile exista, teancul de diagnostice si foi de observatie stau marturie la dosar. Singurul obstacol in calea fericirii femeii este insa efectuarea expertizei. Pentru ca nu este asigurata medical, S.L.I. nu a putut sa achite costul spitalizarii, putin peste un milion de lei. Asa ca a cerut instantei suspendarea procesului, amanandu-si, cel putin pentru o vreme, visul de a se intoarce acasa barbat.
Din punct de vedere medical, demersul S.L.I. este destul de dificil. Daca instanta va incuviinta schimbarea sexului, S.L.I. va fi supusa unor interventii chirurgicale succesive. Mai intai - remodelarea organelor genitale externe. Potrivit specialistilor in chirurgie plastica se construieste un penis din clitoris, daca se poate, sau se foloseste o extensie a pachetului adipos si a pielii din zona. Acestui "penis", pentru a fi activ, i se ataseaza un sistem de pompa, actionat manual inainte de actul sexual. Apoi se face o pauza pana la extirparea organelor genitale interne: uter si ovare. Abia apoi se intervine hormonal, pentru a intari atributele masculinitatii: parul, vocea mai groasa etc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite