În taberele şcolare nu se vor mânca hamburgeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din acestă vară, copiii vor mânca hrană naturală. Legea pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular a fost promulgată de

Din acestă vară, copiii vor mânca hrană naturală. Legea pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular a fost promulgată de preşedinţie.

"Documentul a fost trimis la Monitorul Oficial şi va intra în vigoare la maximum 30 de zile de la publicare", ne-a declarat deputatul independent Mircia Giurgiu, unul dintre cei 26 de iniţiatori ai actului normativ.

Asta înseamnă că alimentaţia nesănătoasă, cu un aport exagerat de sare, zahăr, îndulcitori sau aditivi alimentari, va dispărea din meniul copiilor şi adolescenţilor încă din această vară.

Lista neagră a alimentelor

Copiii care îşi vor petrece o parte din vacanţă în taberele şcolare sau în grădiniţe vor fi hrăniţi mai sănătos. Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) trebuie să întocmescă o listă cu alimentele nerecomandate acestei categorii, iar inspectoratele şcolare trebuie să comunice lista unităţilor de învăţământ.

Creşele o vor primi direct de la MPS. "Este foarte importantă decizia comisiei Ministerului Sănătăţii în alcătuirea listei", a mai spus Giurgiu.

Din toamnă, elevilor li se vor ţine lecţii privind comportamentul alimentar sănătos, iar cadrele didactice vor beneficia de instruiri. Instituţia abilitată să constate nerespectarea legii este Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul MPS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite