A supravieţuit şapte zile în munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marinela Egyed, în vârstă de 14 ani, care a rătăcit şapte zile în Parâng, a rezistat în sălbăticie doar cu speranţa că mama ei o va găsi Medicii care au îngrijit-o după ce a

Marinela Egyed, în vârstă de 14 ani, care a rătăcit şapte zile în Parâng, a rezistat în sălbăticie doar cu speranţa că mama ei o va găsi

Medicii care au îngrijit-o după ce a fost găsită spun că fetiţa din oraşul hunedorean Vulcan a supravieţuit datorită unui miracol.

În cele şapte zile petrecute în munţi, Marinela Egyed s-a gândit mereu la mama sa şi la fraţii de acasă: "Nu mi-a fost frică nici de întuneric şi nici de animalele pădurii. Mi-am făcut singură curaj", povesteşte fata.
Ea a adăugat că, la un moment dat, a vrut să bea apă dintr-o baltă, dar a alunecat şi a căzut în apa murdară şi îngheţată.

"Am mers prin pădure cu hainele ude şi îmi era tare frig, am sperat că mama mă va căuta şi că totul va fi bine", mai spune Marinela. Copila a fost găsită săptămâna trecută de doi lucrători forestieri, într-un vagon forestier. Oamenii au găsit-o îngheţată şi în stare de şoc. Medicii au spus că, dacă ar mai fi trecut o zi, minora nu ar mai fi avut nicio şansă să fie găsită în viaţă, din cauza frigului.

Externată recent, Marinela se simte bine. "Când a fost adusă la noi, avea ceva probleme cu ficatul, dar a fost văzută şi de un psiholog. A rezistat miraculos şapte zile în mijlocul pădurii, în frig şi fără mâncare", a explicat medicul Dumitru Butulescu, de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu. El a adăugat că îşi va aminti mereu de Marinela ca de o fetiţă micuţă, slabă, dar plină de speranţă. "Poate asta a ajutat-o şi a menţinut-o în viaţă", a conchis doctorul.

O săptămână de coşmar

Marinela Egyed s-a pierdut de mama sa pe 24 februarie, în timp ce culegeau urzici în apropierea Mănăstirii Lainici. Vreme de şapte zile, ea a rătăcit prin pădure, neştiind să mai găsească drumul spre casă. În tot acest timp, a fost căutată de zeci de poliţişti, salvamontişti şi localnici.

"Am vrut să mă întorc la drumul principal şi m-am rătăcit. Am trecut prin apă şi prin unele locuri unde zăpada îmi ajungea până la brâu. A fost îngrozitor, dar nu m-am pierdut cu firea. Speram să mă găsească cineva, să ajung în braţele mamei mele. Îmi era tare dor de ea şi de fraţii mei", povesteşte cu lacrimi în ochi micuţa Marinela.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite