Cum sugrumă criza de la stat companiile private - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre răsfrângerea crizei de la stat asupra companiilor private, expirarea termenului de revizie al lifturilor de la Cotroceni şi despre ce poţi găti cu 12 lei. Printre alte subiecte, citeşte despre autism şi cum au umflat maşinile, telefoanele şi birotica primăriilor deficitul.

Cum sugrumă criza de la stat companiile private

Chiar dacă au scăpat de majorarea taxelor, oamenii de afaceri spun că reducerea pensiilor şi a salariilor din sectorul bugetar va duce la vânzări mai proaste şi la un nou val de concedieri, susţine EVZ. Faptul că bugetarii şi pensionarii îşi vor reduce drastic cheltuielile are efecte negative în lanţ: scad vânzările de produse şi servicii, iar unele companii vor fi nevoite să mai dea afară din angajaţi.

A expirat termenul de revizie al lifturilor de la Cotroceni

Preşedintele României, Traian Băsescu, şi colaboratorii săi riscă să devină sportivi fără voie. Motivul? Lifturile din incinta Palatului Cotroceni, inclusiv cel ce-i este destinat în exclusivitate, vor fi oprite ca urmare a nerealizării lucrărilor de modernizare, după cum au declarat pentru cotidianul „Puterea“ surse din Administraţia Prezidenţială.

Ce poţi să găteşti, din 12 lei şi-un sfert?

Multe s-au schimbat în viaţa noastră, scrie Jurnalul Naţional. A românilor! În rău! În mai rău! Nu poţi sta de vorbă cu cineva, fără să-l auzi cum se vaită de viaţa amărâtă pe care o are. Grija pentru  asigurarea zilei de mâine te doboară. Dacă te scoli bine dimineaţa şi nu tremuri de frig sau de vreo boală, tremuri la gândul că, până în seară, viaţa îţi va fi dată peste cap de hotărâri diavoleşti. Tremuri pentru amărâta de pensie, tremuri pentru copiii care sunt în pericol de a rămâne fără serviciu, pentru nepoţii care nu-şi găsesc loc de muncă sau n-au suficienţi bani pentru şcoală.

Maşinile, telefoanele şi birotica primăriilor au umflat deficitul

Aproape un miliard de euro (patru miliarde de lei) într-o lună. Cu atât a crescut deficitul bugetului de stat consolidat de la finele lunii martie până la sfârşitul lui aprilie, ajungând la 2,2% din PIB. La această gaură a contribuit în mare măsură risipa de la nivelul administraţiilor locale, după cum reiese din documentul făcut public vineri de Ministerul Finanţelor, citat de Gândul.

Rugăciunea unui copil autist: "Doamne, fă-l pe fratele meu să mă audă!"

"Până nu te loveşti de treaba asta nu ştii cum e, iar pentru noi a fost de parcă ne-a lovit un tren", spune Iuliana Stavăr, mama lui Alex, un copil de şapte ani care suferă de autism. Povestea lui avea să fie prima mea lecţie despre această misterioasă boală, scrie România Liberă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite