Acord ciudat aprobat de Boc cu guvernul Coreei comuniste. Studenții români ar putea ajunge la muncă patriotică în Asia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Boc a aprobat marți un act bizar cu guvernul din Coreea comunistă, care permite transferul de studenți, chiar în perioada când Partidul Comunist al Republicii Populare Democrate Coreene a decis să închidă toate universitățile și să oblige studenții la muncă fizică.

Kim Jong-il înconjurat de ziarişti nord-coreeni

Coreea de Nord şi-a închis universităţile pentru 10 luni şi a trimis studenţii să muncească în fabrici, în agricultură şi în construcţii. Această măsură este menită să salveze economia ţării.

Guvernul de la Pyongyang şi-a propus ca, până în 2012, ţara să devină "o naţiune prosperă şi puternică", potrivit The Telegraph.

Kim Jong-il va împlini 70 de ani în februarie 2012 şi speră să îi poată preda puterea sa fiului său, Kim Jong-Un, asupra unei ţări puternice din punct de vedere economic.

Acordul ciudat semnat cu coreenii comuniști

Acum trei zile, Guvernul Boc a aprobat un acord de colaborare cu Guvernul Republicii Populare Democrate Coreene "privind colaborarea în domeniile culturii, învățământului, științei și sportului". Acordul a fost semnat la Phenian la 18 noiembrie 2010, dar a fost aprobat de Guvernul Boc în 1 iunie 2011, iar Hotârîrea de Guvern a apărut în Monitorul Oficial acum câteva zile, în 28 iunie 2011. Acordul prevede contacte între cadre universitare și transfer de elevi și studenți.
La începutul acestei săptămâni, exact când acordul cu Coreea de Nord a fost publicat în Monitorul Oficial, autoritățile comuniste din statul asiartic au decis că toți studenții trebuie să facă muncă brută  și că universitățile se închid. 


Conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong-il

Deşi autorităţile comuniste au anunţat că decizia a fost luată pentru a ajuta la dezvoltarea economică, analiştii japonezi susţin că altele sunt de fapt motivele pentru care au dispersat studenţii.

"Unul dintre ele ar putea fi posibilitatea ca în campusurile universitare să izbucnească proteste", a explicat Toshimitsu Shigemura, profesor la universitatea din Tokyo. "Puterea este foarte speriată că ar putea izbucni şi în Coreea de Nord o 'Revoluţie de iasomie' ca în Africa, punctul de pronire fiind universităţile", a mai spus Shigemura.

El a adăugat că autorităţile nord-coreene au achiziţionat deja din China echipamente pentru înăbuşirea revoltelor de stradă. Citește aici detalii!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite