S-a lansat primul complex studenţesc privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a lansat primul complex studenţesc privat
S-a lansat primul complex studenţesc privat

Investiţia în cele trei clădiri ale ansamblului se ridică la 40 de milioane de euro. Trei clădiri, 975 de unităţi locative, un club de distracţii şi servicii, zonă comercială, parcare subterană şi terestră. Aşa arată primul campus privat studenţesc din România, West Gate Studios.

Până în prezent a fost finalizată clădirea de locuinţe A1, care include 375 de garsoniere şi apartamente cu două camere, complet utilate şi mobilate. „Gradul de ocupare este, în momentul de faţă, de 25% şi sperăm ca maximum până la finele acestui an să avem această clădire ocupată complet”, a declarat Rob Stewart, preşedintele Genesis Development, dezvoltatorul complexului. La jumătatea anului 2010 urmează să fie finalizate şi celelalte două clădiri, în care vor exista numai apartamente tip garsonieră, cu o capacitate de 600 de unităţi locative. „Trebuie să menţionăm că şi alte persoane pot locui în acest complex, nu doar studenţi, pot închiria aici şi oameni la început de carieră, care deja au terminat facultatea, însă targetul principal este reprezentat de studenţi”, explică Rob Steward.

80 de euro pe lună de persoană

Chiriile pentru garsoniere pornesc de la  80 de euro de persoană. Suma nu include întreţinerea lunară şi preţul utilităţilor fiecărui imobil. Chiria variază în funcţie de suprafaţa locuinţei, dar şi de avansul plătit la semnarea contractului de închiriere. Astfel, pentru apartamentele cu două camere, de 70 de metri pătraţi, plus balcon, chiria lunară ajunge la 298 euro de persoană. „Bucureştiul atrage an de an cel mai mare număr de studenţi din întreaga ţară şi mulţi dintre ei decid să rămână în Capitală pentru începutul carierei. Spaţiile de cazare dedicate lor sunt insuficiente şi de cele mai multe ori nu oferă condiţii adecvate.”, mai spune Stewart. West Gate Studios, situat în zona Militari a Capitalei,  face parte din complexul imobiliar West Gate - Business District, dezvoltat tot de Genesis Development.
Acesta mai cuprinde, pe lângă un complex de clădiri de birouri şi unul de locuinţe-destinate în special studenţilor, o zonă comercială cu supermarket, restaurante, cafe-bar, curăţătorie, spălătorie, agenţie de voiaj sau centru medical, zonă de leisure şi sport  prin West Gate Club cu piscină acoperită, spa, fitness, squash, biliard, pistă automată de popice, terenuri de basket şi de tenis şi patinoar pe timp de iarnă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite