Cel mai nou ştrand din Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine se deschide la Sibiu Aqua Magic, o bază de agrement de două milioane de euro, ce va avea program până la miezul nopţii După opt ani în care oraşul de pe Cibin nu a avut niciun

Mâine se deschide la Sibiu Aqua Magic, o bază de agrement de două milioane de euro, ce va avea program până la miezul nopţii

După opt ani în care oraşul de pe Cibin nu a avut niciun ştrand, mâine se deschide la Sibiu ştrandul Aqua Magic.

Baza de agrement este rezultatul unei investiţii de două milioane de euro, făcută pe un teren retrocedat recent Bisericii Evanghelice. Investiţia îi aparţine omului de afaceri local Ioan Popa. Din cauza vremii, deschiderea ştrandului a întârziat deja aproape două săptămâni, însă Popa e optimist. "Voiam să-l deschidem din 15 iulie, dar ploile ne-au dat peste cap", a spus el.

Potrivit declaraţiilor investitorului, ştrandul va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri, iar preţul unui bilet de intrare va fi de 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii şi studenţi. Sub 7 ani, copiii au gratuitate. Ştrandul va avea program atât în timpul zilei, între orele 9 şi 18, cât şi noaptea, între 20 şi 24. Parcarea complexului are doar 30 de locuri.

CSM, dat la o parte

Terenul pe care se află ştrandul a fost retrocedat Parohiei Evanghelice printr-o sentinţă a Tribunalului Cluj, dar Clubul Sportiv Municipal (CSM), de care încă aparţine ştrandul, până la o sentinţă definitivă, a formulat recurs. Potrivit prim-preotului evanghelic Kilian Dorr, recursul se va judeca săptămâna viitoare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Viorel Cintean, directorul CSM Sibiu, susţine că Biserica Evanghelică nu a avut decât proprietatea asupra unei păşuni. "Parohia s-a implicat şi până acum la acest ştrand, noi am construit, de exemplu, turnul de sărituri", îl contrazice Dorr.

Biserica va negocia cu Popa

Ioan Popa a concesionat terenul de la CSM pe 49 de ani şi nu are de gând să renunţe la investiţia sa. Cel mai probabil, el va deveni partener de afaceri cu Biserica Evanghelică. "Noi vrem să fie ştrand şi să încheiem cât mai repede un contract de închiriere cu investitorul. Dorim o cooperare bună. Vom negocia direct cu dânsul. Nu am stabilit detaliile financiare pe care le vom solicita", a mărturisit Dorr.

Discuţiile nu se anunţă uşoare. "Retrocedările nu-s treburile mele. Am concesiune pe 49 de ani. Aici a fost bază sportivă, nu poate fi altceva. Opt ani au crescut copaci aici, de te puteai urca în ei, a fost groapă de gunoi, acum vine cineva să investească două milioane de euro. Orice metru aici costă milioane", explică Popa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite