Tot mai puţini străini se înscriu la asigurările sociale - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O spaniolă din Granada este suspectată de poliţia andaluză că ar fi cumpărat, în urmă cu doi ani, o fetiţă de naţionalitate română. Aceasta o creştea în curtea casei, în condiţii insalubre, împreună cu cei 25 de câini pe care îi avea. Părinţii minorei, în vârstă de trei ani, au fost arestaţi la data de 4 noiembrie a.c., în Madrid.

„Guvernul local din Valencia uneşte sindicatele cu patronii într-un pact încheiat pentru ajutorarea imigranţilor”, informează „ABC”.

În doar două luni, preşedintele regional , Francisco Camps, a reuşit să reunească sindicatele muncitorilor din zonă şi reprezentanţii patronatului, care au semnat un pact în care se prevede luarea unor măsuri pentru a ajuta imigranţii care locuiesc în provincie. Principalul motiv care a dus la încheierea acestui contract este criza economică. Aceasta se resimte mult mai puternic în rândul imigranţilor, ei fiind  primii care rămân fără un loc de muncă.

„Se investighează în Granada posibila vânzare a unei minore de naţionalitate română, în vârsta de 3 ani”, scrie, în pagina de evenimente, „Diario de Sevilla”.

O minoră de 3 ani, de naţionalitate română, a fost găsită de către poliţia din Granada, Andaluzia, trăind, în condiţii insalubre, în curtea unei case unde, proprietara, de naţionalitate spaniolă, o ţinea închisă cu 25 de câini. Oamenii legii suspectează că părinţii acestei micuţe, arestaţi în acest an la data de 4 noiembrie, la Madrid, ar fi vândut-o persoanei de naţionalitate spaniolă, în urmăm cu doi ani. Poliţia din Granada cercetează cazul.

„Comisia Europeană cere statelor membre să ridice restricţiile impuse muncitorilor din ţările de Est”, titrează „Europa Press”.

Comisia susţine că o modalitate de a depăşi criza economică şi a înlătura munca la negru este ca ţările Uniunii Europene să renunţe la restricţiile impuse pe piaţa muncii cetăţenilor proveniţi din ţările de Est, recent intrate în comunitate, printre care şi România.

„Numărul străinilor înscrişi la asigurările sociale scade lună de lună cu aproximativ 4%, deşi în octombrie, faţă de anul trecut, a crescut cu 6%”, informează „Europa Press”.

Numărul mediu de muncitori străini înscrişi la asigurările sociale în regiunea Cantabria este de 14.458, dintre care 1.900 sunt români, în luna octombrie scăzând cu 4% faţă de luna septembrie.

După cum informează Ministerul Muncii şi Imigraţiei din Spania, Cantabria este penultima zonă în ceea ce priveşte numărul de angajaţi de alte naţionalităţi decât cea spaniolă, doar în Extremadura existând mai puţini străini înscrişi la asigurările sociale.

„A fost arestată o bandă de infractori specializaţi în furtul din case”, publică „La Opinion de Tenerrife”.


Poliţia naţională din Reus, Tarragona, a arestat ieri opt persoane, toate de naţionalitate română, acuzate de furt din diferite locuinţe şi localuri din Tarragona.

„Spania a fost ţara din Europa care a primit cei mai mulţi străini în anul 2006”, scrie ziarul „La Vanguardia”.


26,7% din numărul total de persoane care au emigrat în anul 2006 în Uniunea Europeană, şi-au stabilit rezidenţa în Spania. Publicaţia face cunoscut un studiu despre imigraţie realizat de către „Eurostat”. Astfel, ţările comunitare au primit, în cursul anului 2006, trei milioane de imigranţi, cei mai mulţi proveniţi din România, Bulgaria, Maroc şi Bolivia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite