ştiu de la DIM cum dă "pe surse" Adriana Săftoiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul apărării, Teodor Atanasiu, a povestit în exclusivitate pentru Adevărul detalii despre întâlnirea de miercuri seara cu preşedintele Băsescu şi ce va face în continuare pentru

Ministrul apărării, Teodor Atanasiu, a povestit în exclusivitate pentru Adevărul detalii despre întâlnirea de miercuri seara cu preşedintele Băsescu şi ce va face în continuare pentru promovarea propunerii sale de retragere a trupelor din Irak.

- Domnule ministru, ce aţi discutat cu preşedintele Băsescu?
- Preşedintele a vrut să avem această întâlnire deoarece a înţeles că există o problemă. Mi-a telefonat şi ne-am întâlnit. Am avut o întrevedere de două ore şi i-am explicat ce probleme există şi că resursele nu ne ajung. Ne-a promis sprijin pentru obţinerea resurselor de care vorbeam. Nu cred însă că, chiar dacă vom obţine aceste resurse, ne vom putea respecta toate angajamentele.
- Concret, care sunt propunerile dvs.?
- Am propus să discutăm în CSAT angajamentele existente. Să vedem la care putem renunţa sau cele pe care putem să le amânăm. Trebuie să găsim o soluţie, deoarece, repet, nu putea face faţă.
- După întâlnirea cu preşedintele aţi avut o declaraţie publică în care spuneaţi că aveţi informaţii de la Direcţia de Informaţii despre Palatul Cotroceni şi ce ar face doamna Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale?
- Nu am spus chiar aşa. Am spus că ştiu cum dă pe "surse" anumite informaţii Adriana Săftoiu.
- Aveţi aceste informaţii de la Direcţia de Informaţii Militare?
- şi de la Direcţia de Informaţii, şi din PNL, şi din alte surse.
- Adriana Săftoiu v-a cerut demisia. L-aţi întrebat pe preşedinte despre acest lucru?
- Nu l-am întrebat pe preşedinte despre declaraţiile angajaţilor săi.
- Preşedintele v-a cerut şi el demisia?
- Nu, nu mi-a cerut niciodată demisia.
- Vă veţi da demisia?
- Nu. Voi face acest lucru numai dacă PNL şi premierul îmi vor cere acest lucru sau îmi vor retrage sprijinul politic.
- Aţi spus că aveţi noi propuneri alternative pentru susţinerea propunerii dvs. privind retragerea din Irak. Care sunt acestea?
- Da, este adevărat că voi face astfel de propuneri pe care însă nu le prezent presei, ci numai în CSAT. Dacă vreuna dintre ele va fi aprobată, atunci o voi prezenta presei. Cred în continuare că am procedat bine. Trebuie să avem un calendar de retragere, aşa cum au şi celelalte ţări.
- Surse liberale spun că sfătuitorul dvs. în problema "Retragerea din Irak" ar fi fost secretarul de stat Dobriţoiu. Aşa este?
- Da, este corect. Corneliu Dobriţoiu este secretar de stat şi responsabil de politicile de apărare. El mi-a făcut raportul şi eu l-am aprobat.
- Îl caracterizaţi pe şeful Statului Major, generalul Eugen Bădălan, ca fiind un "dezinformator". Spuneţi că l-aţi putea face chiar mincinos. Ce acuzaţii îi aduceţi?
- Mă refer la modul în care a dezinformat în Comisia parlamentară de apărare despre documentul trimis ataşaţilor militari. Am înţeles că între timp a fost înţeles punctul meu de vedere.

Atanasiu vedea în martie "câştiguri" prin implicarea în Irak
În luna martie a acestui an, Teodor Atanasiu avea o altă părere despre implicarea în Irak. El vorbea de "câştigul politic" al participării militare, dar făcea şi alte propuneri. "Noi vrem să implicăm industria românească în înzestrarea armatei, poliţiei şi jandarmeriei irakiene fiindcă avem de gând să participăm şi la instruirea forţelor de securitate irakiene", spunea Atanasiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite