DEZBATERE: Este normal renunţăm la suveranitatea României pentru ficţiunea numită „stabilitate europeană"?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
romaniaue
romaniaue

Băsescu supune țara unui nou dictat fără să ne întrebe. Este normal renunţăm la suveranitatea României pentru ficţiunea numită „stabilitate europeană"?

Germania impune astăzi renuntarea parţială la suveranitate a ţărilor din UE, pentru înfiinţarea Statelor Unite ale Europe, similar recomandărilor din 1943 ale lui von Ribbentrop, ultimul ministru de externe al Reichului. Ca si în 1943, renunţarea la suveranitate se justifică printr-o cauză fictivă, numită stabilitate, fără a se sti, concret, la ce se vor supune statele. După ultimul summit de la Bruxelles, România va contribui, prin noi împrumuturi de la FMI, la finanţarea stabilităţii eurosistemului, chiar dacă va fi amendată prin noul mecanism de sancţionare automată a deficitelor. Impozite feudale şi inumane, care vor lua şi untul de pe pâine, vor asigura disciplina bugetară impusă şi cotizaţiile la Bruxelles.

Zelul european de la Bucureşti, repetent la lecţia de istorie şi reticent la ideea de suveranitate, a fost, din nou, primul gata să se supună oricărui dictat. De la A la B, cât de la Ion Antonescu la Traian Băsescu, tributul pentru o alianţă jegmănitoare a mers mână în mână cu elogierea politică a sacrificiului.

Sunt câteva dintre ideile pe care le suţine profesorul Radu Golban, economistul care a descoperit datoria istorică a Germaniei faţă de România, într-o analiză care cu siguranţă va stârni dispute.

Citeşte aici continuarea şi spune şi tu: este normal să renunţăm la suveranitatea României pentru ficţiunea numită stabilitate europeană?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite