Din spitale se fură până şi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

au ascuns dispariţia copilului, încercând să-l găsească pe cont propriu. Calangiu a afirmat că a fost declanşată o anchetă internă pentru a se vedea cum a fost posibil să dispară copilul

au ascuns dispariţia copilului, încercând să-l găsească pe cont propriu. Calangiu a afirmat că a fost declanşată o anchetă internă pentru a se vedea cum a fost posibil să dispară copilul din spital.
Poliţiştii au început de joi seară căutările în cazul bebeluşului. Oamenii legii au ridicat aseară casetele de la camerele de supraveghere ale spitalului. Comisarul Georgel Enescu, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, a declarat, ieri după-amiază, pentru Adevărul că există mai multe piste pe care subordonaţii săi le au în vedere.
"Nu excludem pe nimeni dintre suspecţi. Avem un cerc mai mare de persoane, iar ancheta este în plină desfăşurare", a spus Georgel Enescu. "Am întreprins deja căutări la părinţii băieţelului. Nu excludem posibilitatea ca o rudă a copilului să fi venit să îl fi luat, având în vedere faptul că părinţii nu aveau posibilităţi să îl întreţină", a mai spus Enescu. "Cercetăm toate mamele ale căror copii au decedat în spital în ultimele zile. Ne gândim că poate o mamă disperată a recurs la un astfel de gest. Este un caz ciudat şi noi plecăm de la zero", a spus Enescu. Surse din poliţie susţin că este posibil ca persoana care a luat copilul să fi avut un complice printre angajaţii Spitalului de Urgenţă. Copilul se află la maternitatea spitalului încă din luna iulie. Copilul s-a născut la Calafat pe 22 iulie. Dar pentru că s-a născut prematur a fost transferat pe data de 23 iulie la maternitatea Spitalului de Urgenţă din Craiova. Cu toate că medicii au declarat că micuţul fusese abandonat, directorul Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Dolj, Florin Stancu, îi contrazice. "Micuţul nu a fost abandonat de familia sa. Familia copilului locuieşte la Moţăţei (n.r.-localitate situată la 80 de kilometri de Craiova). Tatăl băiatului este orb şi mama nu putea să vină mai des la spital. Familia mai are trei copii, de trei, şase şi zece ani", a spus Stancu. "Am verificat şi ne-am dat seama că familia nu se gândeşte să-l părăsească. Doar că nu puteau să-l ia acasă până nu ajungea la greutatea de 2500 de grame. În plus, dacă voiau să-l abandoneze, nu-l mai recunoşteau pe micuţ. Băiatul are certificat de naştere şi este recunoscut de tatăl său", a mai spus Stancu.
"Dispariţia unui bebeluş din Spitalul Judeţean Craiova trebuie să îngrijoreze autorităţile, după finalizarea anchetei urmând să fie stabilite măsurile care se impun pentru a evita astfel de incidente. Poate că ar trebui să regândim sistemul de pază din spitale, mai ales în locurile vulnerabile, cum ar fi secţiile cu copii abandonaţi sau acolo unde există suspiciuni că mama ar intenţiona să-şi părăsească bebeluşul", a declarat, ieri, ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite