Noi spaţii comerciale în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2009 le aduce târgumureşenilor noi centre de ieşit la shopping. În acest an, vor începe lucrări pentru proiecte ce vor fi gata cel mai târziu în 2011.

Mureş Mall, complexul dezvoltat de Matrix Investments este în plină extindere. Conform proiectului anunţat încă de la inaugurarea din noiembrie 2007, centrul comercial îşi va dubla suprafaţa şi va include un supermarket. De asemenea, este prevăzut un cinema multiplex.
Structurat pe cinci niveluri, cu o arhitectură modernă, cu o suprafaţă închiriabilă de circa 10.000 mp, Mureş Mall  găzduieşte acum peste 50 de mărci în magazinele din zona ultracentrală a oraşului. Matrix Investments va mai finaliza în acest an două centre comerciale la Bistriţa şi Târgovişte.

Staer, vecin cu Auchan

Compania Staer International va realiza până în decembrie un magazin de mari dimensiuni în cadrul complexului European Retail Park din Târgu-Mureş. Noul magazin va avea o suprafaţă estimată de 4.100 mp şi va fi dispus pe două niveluri, după o investiţie de circa 1 milion euro.
Termenul de finalizare a fost stabilit pentru decembrie 2009, urmând a fi create 50 de noi locuri de muncă. „Acest nou showroom îşi propune să deservească mai bine piaţa locală şi zonele înveciante oraşului, oferind spre vânzare peste 1.000 de piese de mobilier, decoraţiuni şi accesorii pentru segmentul de mobilier casnic”, a declarat Laura Matei, directorul de marketing al Staer International.

Alte malluri

Tot în 2009 ar trebui să înceapă lucrările la Tiago Târgu-Mureş, dezvoltat de Mivan împreună cu Moritz Group. Cu termen iniţial anunţat pentru finalizare, primăvara anului 2009, al treilea mall de pe piaţa locală ar putea fi gata doar în 2010. Primul mall din reţeaua de zece centre comerciale Tiago a fost deschis la Oradea în decembrie 2008. Compania a anunţat că comercial din Târgu-Mureş va include un pationar acoperit şi un cinema digital, similar proiectului Liberty Center din Bucureşti.
Tiago Mall va avea 150 de magazine, pe 25.000 mp suprafaţă închiriabilă. Proiectul va fi realizat spre periferia vestică a străzii Gheorghe Doja.
Şi compania Plaza Centers a anunţat o investiţie de peste 80 de milioane euro în Târgu-Mureş, într-un nou proiect ce va cuprinde un mall şi spaţii de birouri, pe spaţiul fabricii Imatex. Plaza Târgu-Mureş va avea peste 34.000 mp închiriabili, 1.200 de locuri de parcare. Inagurarea este  programată în al treilea trimestru al anului 2010.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite