Cu "soluţia imorală" la masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

vedetelor, de la Angelina Jolie la Nadia Comăneci, s-ar fi licitat cu sume grase minutul semnării, fără a mai aminti de transmisia depunerii jurământului de către liderul conservatorilor.

vedetelor, de la Angelina Jolie la Nadia Comăneci, s-ar fi licitat cu sume grase minutul semnării, fără a mai aminti de transmisia depunerii jurământului de către liderul conservatorilor. "Niciodată să nu spui niciodată" este o realitate pe care preşedintele Băsescu o resimte acum din plin. Când a vorbit despre soluţia imorală, nu şi-a putut închipui că va sosi clipa în care îi va strânge mâna lui Voiculescu, urându-i succes în noua activitate. Va salva oare situaţia aşa cum a făcut-o cu Radu Stroe, alt politician făcut ferfeniţă de Băsescu, numit ulterior ministru? Îi va înmâna preşedintelui PC o foaie misterioasă - dosar de Securitate, stenogramă ultrasecretă, factura la gaze - prin care să arate că preşedintele controlează situaţia orice s-ar întâmpla? Rămâne de văzut. Când s-a lăsat numit de propriul partid drept candidat pentru fotoliul de vicepremier, Dan Voiculescu a savurat cu anticipaţie situaţia în care se va afla Traian Băsescu. Relaţia dintre cei doi a evoluat furtunos de la alegerile din 2004. Preşedintele a reuşit să răstoarne PSD de la putere tocmai prin atragerea de partea Alianţei a UDMR şi a PC. Odată obiectivul îndeplinit, a venit bomba soluţiei imorale ca justificare pentru organizarea de alegeri anticipate. Voiculescu nu a rămas dator şi de atunci, nu l-a mai scos din ipocrit pe Traian Băsescu. Dincolo de întorsăturile politicii, e clar că Voiculescu şi Băsescu nu se înghit deloc în plan personal. Preşedintele consevatorilor e convins că influenţa preşedintelui în treburile publice este prea mare şi consideră că s-a ajuns aici pentru că nu există alt politician capabil să-l contracareze pe şeful statului. În afară de propria persoană, bineînţeles. Acum, că s-a retras din afaceri, Dan Voiculescu a hotărât că a venit clipa să arate ce poate. Cu 3 la sută în sondaje, liderul PC nu are ce pierde, dar poate câştiga. şi dacă nu câştigă nimic, tot rămâne cu distracţia. Pe frontul guvernamental, alături de Tăriceanu, Traian Băsescu îl va găsi pe Dan Voiculescu, e drept, cu oaste mai puţină, dar încăpăţânat şi rău de gură. De unde voia să-l dea afară din parlament cu partid cu tot, acum va da nas în nas cu preşedintele conservatorilor ori de câte ori va călca pe la Palatul Victoria să conducă şedinţele de guvern.
În săptămânile decisive ale integrării europene, periniţa guvernării înteţeşte ritmul. Traian Băsescu chiuie de pe margini până se reface complet, Tăriceanu şi Voiculescu, înlănţuiţi în şirul guvernului, fluturând din batiste, conduc brâuleţul românesc direct spre Bruxelles. Între timp, peste întreaga ţară plouă din cer cu fluturaşi izbăvitori din care zâmbesc politicieni fericiţi că şi-au îndeplinit misiunea. Pentru orice român, beneficiile integrării sunt clare şi aşteptate cu nerăbdare. Europenii vor căpăta şi ei siguranţa că nu se păcălesc dacă ne iau în UE. Dau un ban, dar face. Europa e cam tristă, în ultima vreme. Va primi o doză tonică de umor politic de Dâmboviţa de cea mai bună calitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite