Un soldat în gardă şi-a împuşcat camaradul în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un soldat în termen de la o unitate militară din Lipova, judeţul Arad, a fost împuşcat în cap, duminică seara, de un coleg de-al său. Marius Graure se afla în postul de gardă când i-a tras

Un soldat în termen de la o unitate militară din Lipova, judeţul Arad, a fost împuşcat în cap, duminică seara, de un coleg de-al său. Marius Graure se afla în postul de gardă când i-a tras un glonte în capul lui Florin Musteaţă, care a murit pe loc.
Procurorii militari din Timişoara încearcă să stabilească dacă a fost vorba despre un accident sau despre o răzbunare. Cel împuşcat avea 21 de ani şi era domiciliat în Timişoara, iar peste o lună urma să îşi încheie serviciul militar. Conform anchetatorilor, Marius Graure a declarat că a tras focul de armă pentru că s-a speriat, după ce colegul său a apărut brusc de după un colţ. Prim-procurorul adjunct de la Parchetul Militar Timişoara, Radu Ilina, a afirmat că autorul faptei a tras în camaradul său de la o distanţă de şase metri. Potrivit lui Radu Ilina, glonţul l-a nimerit pe Florin Musteaţă în nara stângă şi a ieşit prin zona posterioară a craniului. "Nu mi se pare normal, chiar dacă s-a speriat, să reacţioneze aşa", a precizat Ilina, care a cerut o expertiză psihiatrică pentru militarul în cauză.

Trei sinucideri, în 2006
Tragedia de la Timişoara a fost precedată, anul acesta, de două sinucideri în interiorul unor unităţi militare. În luna februarie, un soldat s-a împuşcat în cap în localitatea Râşnov. Potrivit comisiei care a cercetat cazul, Radu Andrei Antohi şi-ar fi luat viaţa pentru că suferea din dragoste. În martie, un caporal român aflat în Irak şi-a tras un glonte în cap. Motivul a rămas necunoscut. Lili Dobre, în vârstă de 28 de ani, făcea parte din Batalionul 280 Infanterie Focşani. Tot în 2006, în iunie, un subofiţer SPP a fost găsit împuşcat în cap, într-o încăpere din incinta Palatului Elisabeta.

Carnajul din 2003
Anul trecut, în decembrie, un subofiţer de la unitatea militară din Câmpia Turzii şi-a împuşcat soţia şi socrii, încercând apoi să se sinucidă. Un alt caz şocant s-a produs în 2003, la Baia Mare. Atunci, un jandarm şi-a ciuruit cu kalaşnikovul patru colegi în timp ce dormeau, apoi s-a sinucis.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite