şoferii opriţi, obligaţi să stea cu mâinile pe volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regulamentul de aplicare a noului Cod Rutier a fost aprobat, ieri, printr-o hotărâre de guvern, urmând să intre în vigoare la 1 decembrie. Printre prevederile de ultimă oră se numără

Regulamentul de aplicare a noului Cod Rutier a fost aprobat, ieri, printr-o hotărâre de guvern, urmând să intre în vigoare la 1 decembrie. Printre prevederile de ultimă oră se numără obligativitatea conducătorului auto, oprit la semnalul poliţistului, de a rămâne în vehicul, cu mâinile pe volan, ceilalţi pasageri fiind instruiţi să nu deschidă portierele.
Răspundere pentru administratorii drumurilor
De asemenea, administratorii drumurilor publice vor trebui să se supună unor reguli clare, cum ar fi curăţarea carosabilului şi înlăturarea obstacolelor de pe asfalt, semnalizarea corespunzătoare a căilor de transport rutier, dar şi răspunderea penală în cazul accidentelor produse din vina stării drumurilor publice.
Nu lipsesc normele cu privire la pregătirea candidaţilor pentru obţinerea unui permis de conducere. Potrivit şefului Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule din cadrul MAI, Mihai Stancu, cea mai importantă adăugire este posibilitatea candidaţilor să susţină încă din şcoala de conducere un test teoretic, iar la examenul final să poată alege între o testare în limba maternă şi una într-o limbă de circulaţie internaţională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite