şoferii bucureşteni au transformat oraşul în pistă de acrobaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat ce bulevardele centrale s-au aerisit, mai mulţi şoferi inconştienţi au ţinut să facă pe piloţii de raliu. Maşinile care se deplasau în derapaje controlate au apărut ca ciupercile

Imediat ce bulevardele centrale s-au aerisit, mai mulţi şoferi inconştienţi au ţinut să facă pe piloţii de raliu. Maşinile care se deplasau în derapaje controlate au apărut ca ciupercile după ploaie. Prin parbrizele maşinilor se puteau observa zâmbete largi pe feţele cascadorilor, fericiţi că au "patinoar" să facă "drift-uri", "slide-uri" sau "cerculeţe".
După miezul nopţii, şoferii exhibiţionişti s-au îndreptat către diferite zone ale oraşului unde, prin parcări, pe străzi lăturalnice, sau chiar în faţa Palatului Parlamentului, a Guvernului sau a secţiilor de Poliţie au continuat spectacolul. În parcul Tineretului, de exemplu, puţin înainte de miezul nopţii şi-au făcut apariţia câteva maşini care, găsind un spaţiu liber suficient de mare, au început să sape prin zăpadă mai ceva ca plugurile de deszăpezire. După aproape 30 de minute a venit şi o patrulă de poliţie, care a strâns toate buletinele şoferilor şi le-a explicat că vor fi amendaţi. Aflând că pentru intrarea în parc sunt pasibili de o amendă usturătoare, şoferii au organizat rapid un "comitet de premiere" a poliţiştilor.
Gestul a avut succes, poliţiştii restituind actele contra sumei strânse, fiecare văzându-şi, apoi, de drumul său, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Situaţia din Tineretului nu este deloc un caz izolat. şoferii-cascadori se scot frecvent în acest fel, şpăguindu-i pe cei care ar trebui să aplice legea. Distracţia a continuat până la lumina zilei, în tot oraşul, din Colentina până în Militari, sub privirile, de multe ori, indulgente, ale poliţiştilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite