Care este topul judeţelor cu cel mai mare număr de şomeri din mediul privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Econtext a publicat un top al judeţelor din România în funcţie de numărul şomerilor din sistemul privat. Topul conţine numărul total al şomerilor din fiecare judeţ şi numărul şomerilor din sectorul privat.

Din toate judeţele României (41 de judeţe + Bucureşti), avem doar două în care numărul şomerilor din sistemul privat îl depăşeşte pe cel al şomerilor din mediul bugetar.

Este vorba despre Bucureşti (59% din totalul şomerilor vin din mediul privat) şi Timiş (51% sunt persoane concediate de la companiile private). În rest, predomină persoanele concediate din mediul public.

Cea mai mică pondere a şomerilor din sectorul privat se află în Dolj. Doar 8% din şomeri sunt persoane care au lucrat la patroni, restul fiind şomeri de la stat. Mai mult, doar în Dolj, ponderea şomerilor de la mediul privat este sub 10%, toate celelalte judeţe fiind peste acest prag.

Dar iată aici topul judeţelor în funcţie de numărul şomerilor din mediul privat (vă prezentăm numărul total al şomerilor din fiecare judeţ şi câţi din aceşti şomeri provin din sistemul pirvat a€“ număr şi procent. Restul şomerilor provin din sistemul public).

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite