Românii sunt printre cei mai conservatori europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei sferturi dintre români cred că pedeapsa cu moartea nu este justificată
Trei sferturi dintre români cred că pedeapsa cu moartea nu este justificată

Românii sunt printre cei mai conservatori din Europa, conform studiilor similare din alte ţări europene. Astfel, potrivit studiilor, peste 80% din români consideră că homosexualitatea şi prostituţia nu au nici o justificare.

Nivelul de intoleranţă faţă de aceste două aspecte este întrecut doar atunci când vine vorba de sinucidere pe care 92% o resping, conform cercetării "Religie şi Comportament Religios" realizate de Fundaţia Soros România.

De asemenea, peste trei sferturi dintre români, 76%, declară că pedeapsa cu moartea nu este justificată, în vreme ce 7% sunt de părere că, atunci când un om este condamnat la moarte, o merită, iar 16% s-au abţinut să comenteze.

Potrivit studiului, divorţul este mai acceptat de români care în proporţie de 43% manifestă o atitudine neutră faţă de acest subiect. 39% din cei chestionaţi consideră însă că divorţul nu are nicio justificare, iar 18% sunt de părere că divorţul poate fi justificat. De asemenea, şapte din zece români sunt împotriva relaţiilor sexuale extraconjugale, dar aproape jumătate acceptă relaţiile sexuale premaritale.

52% din cei chestionaţi resping ideea de avort pentru care nu găsesc nicio justificare, doar unul din zece români manifestând o atitudine de acceptare.

Gradul de acceptare a acestor comportamente este influenţat de educaţia, veniturile şi vârsta oamenilor, însă cu cât o persoană este mai religioasă, cu atât este mai intolerantă, conform studiului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite