A murit cu trei zile înainte să primească premiul Nobel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ralph M. Steinman, unul dintre oamenii de ştiinţă care au primit premiul Nobel 2011 pentru Medicină, a murit cu doar trei zile înainte ceremonie
Ralph M. Steinman, unul dintre oamenii de ştiinţă care au primit premiul Nobel 2011 pentru Medicină, a murit cu doar trei zile înainte ceremonie

Ralph M. Steinman, unul dintre laureaţii la premiul Nobel pentru medicină, a murit pe 30 septembrie în urma unui cancer pancreatic.

Organizatorii concursului i-au oferit cercetătorului Ralph M. Steinman premiu în valoare de cinci coronae suedeze valoare premiului Nobel "pentru descoperirea celulei dendritice şi a rolului ei în imunitatea adaptivă", fără să ştie că cercetătorul a murit.

Ralph M. Steinman

Citeşte şi:
Decernarea Premiilor Nobel pe 2011 debutează astăzi. Află cine a câştigat premiul Nobel pentru Medicină!

În vârstă de 68 de ani, Ralph M. Steinman fusese diagnosticat cu cancer pancreatic acum patru ani şi a reuşît să îşi prelungească viaţa cu ajutorul descoperirilor sale despre imunitate.

Cercetările lui Ralph au stat la baza a numeroase descoperiri importante în domeniul imunologiei şi a condus către noi abordări inovatoare în privinţa îmbunătăţirii tratamentului de cancer, boli infecţioase şi tulburări ale sistemului imunitar.

Ralph M. Steinman

"Suntem cu toţii mişcaţi de faptul că munca tatălui nostru a fost recunoscută cu un premiu Nobel. El şi-a dedicate viaţa pentru munca sa şi pentru familie şi ar fi cu adevărat onorat să primească acest premiu", a declarat fiica lui Alexis Steinman.

Potrivit regulilor, premiul Nobel nu se acordă postum, cu excepția cazului în care decesul survenie după anunțul făcut de comitetul Nobel. Dar, în acest caz, comitetul Nobel nu fusese înștiințat de decesul cercetătorului.

Ralph M. Steinman s-a născut pe 14 ianuarie, în 1943, în Montreal, Canada. A studiat biologia și chimia, după care a urmat cursurile de medicină la Harvard Medical School din Boston, pe care a absolvit-o în 1968. Din 1988 a fost profesor de imunologie la Rockefeller University din New York și directorul Centrului pentru Imunologie și Maladii Imunitare din cadrul aceleași universități.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite