Promovabilitatea la Bac 2011 - 53%. Funeriu: "Vreau o Românie cu fruntea sus şi nu una cu mâna întinsă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat de anul acesta, după încheierea ambelor sesiuni, a fost de 53%. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a afirmat că 111.125 candidaţi au promovat acest test naţional.

"Vorbim de o promovabilitate de 53% ale ambelor sesiuni ale examenului de bacalaureat. Putem spune că 111.125 de candidaţi au promovat bacalaureatul din anul şcolar 2010-2011", a declarat, astăzi, ministrul Educaţiei, într-o conferinţă de presă.

Daniel Funeriu a precizat că vina pentru rata scăzută de promovabilitate este colectivă, iar responsabilitatea colectivă trebuie asumată cu responsabilitate. "Aceasta este filozofia MECTS din România. Vreau o Românie cu fruntea sus şi nu una cu mâna întinsă", a menţionat Funeriu.

În contextul numărului mare de candidaţi care nu au promovat bacalaureatul, universităţile vor avea dificultăţi pentru că nu au toate locurile ocupate, a atras atenţia ministrul Educaţiei.

"Ministerul Educaţiei încurajează fuziunea dintre universităţi. Ce ne-ar strica să avem o universitate mare la Timişoara, una singură la Iaşi. Să avem câte o universitate foarte puternică", a înaintat ca soluţie ministrul Daniel Funeriu, potrivit Mediafax.

El a precizat că disiparea resurselor prin finanţarea universităţilor pentru programe neperformante a făcut ca nicio instituţie de învăţământ superior să nu intre în topurile internaţionale.

Întrebat totodată ce se va întâmpla cu candidaţii care au fost respinşi la bacalaureat, ministrul a spus că aceştia trebuie "să-şi urmeze cursul vieţii aşa cum şi l-au aşternut până acum".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite