Care sunt cele mai ciudate animale pe cale de dispariţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivel mondial, mai mult de 5000 de specii de animale sunt date pe cale de dispariţie. Din cauza braconajului, a superstiţiilor, dar şi a dispariţiei habitatului natural, aceste specii riscă să dispară în următorii ani. Vezi mai jos câteva dintre aceste animale.

1. Singuraticul George
Cel mai rar animal din lume este broasca ţestoasă George, singurul exemplar mascul rămas în toată lumea. Se presupune că are între 70 şi 100 de ani. Zoologii oferă chiar şi o recompensă de 10.000 de dolari celui care va găsi o femelă din aceeaşi specie. În caz contrar, broasca ţestoasă de Pinta va dispărea.

2. Diavolul tazmanian

Este cel mai mare marsupial carnivor din Australia, fiind întâlnit doar în Tasmania. Deşi are aspectul unui animal inofensiv, marsupialul tazmanian a speriat oamenii cu ţipetele sale, motiv pentru care europenii l-au numit "diavol". De asemenea, are cea mai puternica muşcătură dintre toate mamiferele, în special datorită faptului că dinţii săi cresc lent pe tot parcursul vieţii.

Supravieţuirea speciei este în pericol deoarece diavolii tezmanieni suferă de o formă de cancer facial care a redus drastic numărul lor.
În mod uimitor, acestă boală este transmisibilă în rândul lor.

3. Pasărea Lyra

Trăieşte în Australia şi este foarte rar văzută în mediul ei natural, fiind prezentă mai mult în grădinile zoologice. O particularitate a acestei specii este faptul că poate să zboare şi invers, fiind singura pasăre din lume cu această abilitate. De asemenea, pasărea Lyra poate să imite aproape orice sunet pe care îl aude, de la cântecul altor păsări până la alarme de maşină şi drujbe.

4. Tarsierul

Este considerat un animal intermediar între semimaimuţe şi maimuţe. Aspectul său este nemaiîntalnit în rândul animalelor. Tarsierul nu are gât, iar ochii săi sunt foarte mari şi ieşiti în exterior. În pofida acestui fapt, el nu-şi poate mişca ochii. Pentru a putea vedea, el îşi întoarce întreg corpul la 180 de grade.

Aceste animale nu pot trăi în captivitate deoarece se sfâşie între ele.

5. Aye-aye
Acest mamifer uimeşte prin înfăţişarea ieşită sa din comun. Din păcate, tocmai acest aspect a adus aceste animale pe cale de dispariţie. În Madagascar aye-aye este văzut ca un demon sau ca un animal care aduce ghinion, motiv pentru care este adesea omorât.

6. Ursul marsupial cu nas păros
Scăderea drastică a numărului acestor marsupiale este cauzată de dispariţia principalei surse de hrană:
iarba specifică Africii. În toată lumea mai există doar 113 exemplare din această specie.

7. Solenodonul
Considerat unul dintre cele mai ciudate animale de pe Pământ, solenodonul are aspectul unui soarece cu trompă. Până în anul 2003 s-a crezut că acest acest animal a dispărut, dar ulterior au fost găsite câteva exemplare vii. Solenodonul este singurul mamifer care poate injecta venin cu ajutorul dinţilor.

image
image
image
image
image
image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite