Vremea în weekend: Temperaturi ridicate, dar şi ploi şi descărcări electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalul de săptămână ne aduce vreme instabilă, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi seara. Potrivit meteorologilor, trebuie să ne aşteptăm la averse şi descărcări electrice în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, local în Muntenia şi pe arii mai restrânse în rest.

SÂMBĂTĂ

Temperaturile maxime sunt într-o uşoară scădere şi se vor încadrea între 20 şi 30 de grade Celsius, iar cele minime - între 7 şi 17 grade.

Şi în Capitală, sâmbăta vremea va fi uşor instabilă, cu cer variabil şi cu înnorări în a doua parte a zilei. Se vor semnala averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 12 grade, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vremea.meteoromania.ro.

În zonele montane va ploua izolat, cantităţile de apă depăşind 20 de litri pe metru pătrat, fiind şi condiţii de grindină. Turiştii şi localnicii din zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor resimţi temperaturi uşor mai scăzute. Şi în aceste zone cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, în special după-amiaza şi seara.

image

DUMINICĂ

Ultima zi a săptămânii va aduce temperaturi destul de ridicate pentru începutul lui mai, dar şi condiţii atmosferice în general instabile. Ziua de duminică va fi marcată de un cer variabil, cu înnorări temporare, dar şi de averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Aceste condiţii meteo vor fi mai des întâlnite pe timpul zilei, la munte şi în nordul, centrul şi estul ţării, dar şi spre sfârşitul nopţii pe arii restrânse în nord-vest şi vest. Izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, uşor mai coborâte pe litoral, iar cele minime, în general, între 5 şi 15 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite