Vreme frumoasă până joi la amiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara revine în forţă astăzi şi în următoarele două zile. Meteorologii susţin că aerul tropical, venit dinspre nordul Africii, care domină mai ales sudul şi sud-estul Europei aduce maxime cu până la 10 grade peste mediile climatologice ale mijlocului lunii septembrie.


Prognoza de la Administraţia Naţională de Meteorologie arată că aAbia de joi vremea se schimbă la amiază, când un front atmosferic rece ce se apropie de nordul şi nord-vestul ţării.
Astăzi, vremea va fi frumoasă, iar după-amiază se anunţă călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Va fi caniculă în zonele de câmpie din Oltenia şi Muntenia, iar maximele termice vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării, unde şi disconfortul termic va fi accentuat.
În Bucureşti vor fi 35 de grad la amiază, ceea ce înseamnă că vor fi cu  8-  9 grade peste media climatologică a datei.
Şi pe litoral turiştii vor avea parte de mult soare, cu temperaturi la amiază de mijloc de vară. Temperatura apei va fi de 20 şi 23 de grade.

Vremea se va menţine la fel de caldă şi mâine, când meteorologii prognozează din nou vreme caniculară mai ales în regiunile de câmpie din sudul ţării. Temperaturile maxime vor la  35 de grade în Lunca Dunării.
De joi, vremea se schimbă în jumătatea nordică, unde instabilitatea atmosferică se accentuează şi se răcoreşte uşor. Vor fi înnorări temporare şi pe arii restrânse averse, descărcări electrice şi vânt în rafale. Maximele termice se vor situa între 25 şi 34, dar pot fi şi de  35 de grade în Lunca Dunării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite