Desenele animate violente pot provoca stop cardiac. Ar trebui reglementate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent al Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București relevă că desenele animate în care apar scene de violență au un puternic efect asupra copiilor.

Conform cercetătorilor români, desenele animate în care sunt prezentate cadre liniștitoare urmate de bruște acțiuni violente pot provoca scurte stopuri cardio-respiratorii.

Mihaela Chraif, doctor în psihologie în cadrul Universității București, a declarat că desenele animate care alternetează scenele calme cu cele violente au indus membrilor testului scurte stopuri cardio-respiratorii, tensiune oscilantă și respirație cu oprire. Subiecții testului erau tineri studenți, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Testele au inclus mai multe seriale, printre care și desenul animat „Happy Tree Friends", celebru prin scenele sale violente. Studiul realizat de cercetătorii român vine să sprijine bănuielile mai vechi din lumea academică, conform cărora desenele animate violente pot avea efecte nocive asupra copiiilor.

Click aici și spune și tu dacă desenele animate ar trebui reglementate mai dur sau dacă credeți că responsabilitatea aparține în întregime părinților

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite