Robotul Curiosity de la NASA povestește pe contul lui Twitter aventura pe Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curiosity a trecut cu bine de cele șapte minute de teroare și a aterizat cu bine pe Marte în această dimineață, cucerind inimile pasionaților de astronomie și “șoarecilor de bibliotecă” din toată lumea. Robotul  a atins solul marţian în jurul orei noastre 8.31, după ce a parcurs o distanţă de 570 de milioane de kilometri.

Neil Armstrong făcea istorie cu prima frază rostită când a pășit pe Lună, în 1969, când spunea „Un pas mic pentru mine, un salt uriaș pentru omenire”.

Robotul Curiosity nu s-a lăsat mai prejos în această dimineață, cu mențiunea că este cât se poate de pus la punct cu tehnologia, inclusiv cu rețelele de socializare. Curiosity a postat pe Twitter în timp real întreaga lui aventură.

ˮSunt în siguranță pe suprafața lui Marte. Crater Gale, sunt în tine!ˮ, a fost primul mesaj de pe planeta roșie al robotului.

Roverul Curiosity este la zi și cu orice meme care circulă pe  internet. ˮPoză sau nu s-a întâmplat? (aterizarea ). Uitați aici, umbra mea pe sol în Craterul Galeˮ, scria robotul în urmă cu 9 ore.

@MarsCuriosity
No photo or it didn't happen? Well lookee here, I'm casting a shadow on the ground in Mars' Gale crater #MSL pic.twitter.com/cj1zFJty

Nu a uitat să comemoreze într-un comentariu pe Armstrong, chiar dacă nu a fost primul lucru pe care l-a ˮspusˮ când a aterizat: ˮA fost odată un mic pas… acum sunt șase roți mariˮ, posta mucalitul robot al NASA (It once was one small step... now it's six big wheels. Here's a look at one of them on the soil of Mars #MSL pic.twitter.com/uzO99NZz).

Nici dispozitivul de transport al lui Curiosity nu s-a lăsat mai prejos, are și acesta contul său de Twitter: @MarsSpaceCrane, numit ˮcamion postacˮ de utilizatorii rețelei de socializare. După aterizare, l-a urmărit pe Curiosity cu o pungă de alune, și a avut timp și de un somn, conform comentariilor postate.

CuriositySpaceCrane ‏@MarsSpaceCrane
It was a blast! EIGHT, actually, from all eight of my rockets.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite