Tarom vrea să redeschidă linia aeriană Bucureşti-Beijing în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TAROM nu poate opera la acest moment zboruri directe Bucureşti-Beijing
TAROM nu poate opera la acest moment zboruri directe Bucureşti-Beijing

Aflându-se în recesiune economică, este necesar pentru ţara noastră să coopereze cu zonele economice globale importante spre a-şi valorifica produsele şi serviciile.

În aceste condiţii, reluarea zborurilor directe Bucureşti-Beijing (Shanghai) ca mijloc principal de contacte şi transport persoane între România şi China devine o necessitate, scrie Ziare.com.

TAROM nu poate opera la acest moment zboruri directe Bucureşti-Beijing neavând aeronave de lung curier şi forţă financiară să suporte eventuale pierderi.

În prezent, disponibili pentru transport aerian ar fi aproximativ 17.000 pasageri dinspre Shanghai şi circa 9.000 dinspre Beijing. Prea puţini pentru 3-4 curse săptămânale ca zborurile să fie eficiente. Un zbor pe ruta Bucureşti Beijing costă aproximativ 200.000 dolari cu tot cu bilete, navă, carburant, taxe aeroport.

"Suntem în curs de a implementa un acord comercial cu China Southern Airlines cu care s-au iniţiat discuţii de colaborare pentru puncte de operare în comun spre a efectua transport de călători români şi chinezi între România şi China, dar cu trasee combinate şi nu directe.

Linia aeriană Bucureşti-Beijing a fost întreruptă în 2003 de către TAROM din raţiuni financiare.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite