Cele mai tari locuri de distracţie pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent dacă eşti student în Bucureşti, Cluj, Oradea sau Sibiu, distracţia "vorbeşte" aceeaşi limbă: concerte, cluburi de fiţe sau bere cu prietenii la terasă "Club A", "MAXX" ,

Indiferent dacă eşti student în Bucureşti, Cluj, Oradea sau Sibiu, distracţia "vorbeşte" aceeaşi limbă: concerte, cluburi de fiţe sau bere cu prietenii la terasă

"Club A", "MAXX" , "Downtown", "Bali, Liquid", "Gaudi" sunt cluburi cu fiţe din centrele universitare unde amatorii de distracţii pot face băi cu spumă sau asculta muzica preferată.

Dincolo de pregătire intensivă şi griji în preajma examenelor, statutul de student implică şi multă distracţie. Oferta în materie de discoteci, baruri, terase şi cluburi este bogată în toate centrele universitare. Iar studenţii ştiu să profite din plin de ea.

Marţi, Seara Berii în "Maxx"

În Bucureşti, cele mai frecventate de studenţi sunt cluburile din Regie şi de pe Lipscani. Campusul Regie se află de departe în topul preferinţelor tinerilor. Şi asta pentru că locul abundă în cluburi şi terase, care mai de care cu oferte promoţionale atractive.

Aici petrecerile se ţin lanţ întreaga săptămână. Carnetul de student este biletul de trecere la toate manifestările studenţeşti. Excepţie fac zilele de vineri şi sâmbătă, când preţul este între 5 şi 15 lei, în funcţie de eveniment şi de invitaţi.

Clubul vedetă al Regiei, "Maxx", organizează în fiecare marţi, Seara Berii. Primii 1.000 de tineri care trec pragul clubului primesc bere gratis. Joi, la orice băutură comandată mai primeşti una gratis, în timp ce vineri este noaptea petrecerii cu spumă.

"Piranha" este unul dintre cele mai frecventate puburi din Regie şi nu doar pentru peştii cu acelaşi nume pe care îi expune în acvarii. Terasa pubului construită din lemn este ideală pentru petrecerea zilelor de vară.
Preţurile sunt şi ele acceptabile. Cea mai ieftină bere costă 2,5 lei, în timp ce un suc costă 4 lei.

Muzică veche pe Lipscani

Zona Lipscani este celebră pentru cluburile Fire, Expirat şi Club A, preferatele iubitorilor de muzică veche. În Club A se organizează frecvent concerte pentru iubitorii de muzică rock, în timp ce fiecare seară din săptămână găzduieşte o petrecere tematică.

Preţurile sunt ca pentru studenţi, o bere fiind numai 2,4 lei. În clubul Fire poţi asculta melodii celebre apărute în ultimii 30 de ani, în timp ce în B52, un alt club din zona Cişmigiului, se poate dansa pe ritm de rock sau rock alternativ. Concertele live şi berea ieftină fac din acesta un loc iubit de tineri.

Sibienii petrec în cluburi de "fiţe"

Tinerii sibieni au de unde alege când vine vorba despre distracţie. "Liquid" şi "Gaudi" sunt cele mai în vogă cluburi din Sibiu. Pentru studenţii fără dare de mână, "Chill Out" este cea mai adecvată locaţie. Situat în apropiere de Muzeul Brukenthal, clubul promovează în exclusivitate muzica electronică, la pupitrul acestuia mixând DJ-i renumiţi precum Hybrid, Sternisky, Oliver Mc Gregor, Toni Rios, Andy Lee, Phillip Gonzales, Alca, Andreas.

Ieşenii petrec în campusuri

Tinerii din campusurile universitare ieşene aleg să-şi petreacă timpul liber pe terase, la biliard sau în cluburi. Terasele din campusurile "Titu Maiorescu" şi "Tudor Vladimirescu" sunt principalele atracţii pentru tinerii cu venituri mici şi medii. Tinerii mai fiţoşi îşi petrec nopţile în cluburile "Hypnotic", "XS Club" sau "Office". Pentru a merge în astfel de localuri, ei trebuie să scoată din buzunar de la 50 la 200 de lei.
(Au contribuit Mirela Cimpoi, Oana Ciornia, Ion Gîrnod, Ioana Oros, Laura Gal)

Orădenii, în "Bali", clujenii în "Janis Pub"

"Downtown" şi "Escape" din Oradea sunt localuri cu preţuri accesibile şi cu program muzical diversificat. Studenţii cu "fiţe" merg însă la Clubul "Bali", unde săptămânal sunt show-uri cu formaţii şi cântăreţi. Dacă în primele două cluburi, intrarea este gratuită, la "Bali", în serile cu spectacol, biletul de intrare costă între 15 şi 20 RON.

"Janis Pub" este unul dintre cele mai populate locuri din Cluj-Napoca. Aici tinerii dansează până dimineaţa pe acorduri pop-rock, sau cântă chiar ei hiturile localului. Este un loc preferat şi de amatorii de concerte, susţinute de formaţii ca Luna Amară ori Sarmalele Reci.

În "After Eight", tinerii vin pentru fetele frumoase şi atmosfera incendiară. Chiar dacă biletul de intrare costă 20 de lei localul este plin, mai ales în week-end. Cafenelele şi terasele sunt locuri pe care tinerii le preferă de multe ori cluburilor de noapte.

Terasele din zona pietonală sau din Piaţa Muzeului, dar şi cafeneaua Enigma, cu terasă interioară, situată pe strada Iuliu Maniu, sunt pline până spre orele dimineţii. Studenţii vin aici pentru o oază de răcoare sub viţa de vie din curte şi mai ales pentru sortimentele variate de cocteiluri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite