FOTO The Sun: „Arată ca Beverly Hills, dar este orăşelul Ţăndărei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Arată ca Beverly Hills, un cartier luxos prin care s-ar putea plimba staruri de cinema la volanele Porsche-urilor. Dar este orăşelul Ţăndărei, din România", scrie publicaţia britanică „The Sun", care arată unde s-au scurs cei peste 800.000 de lire sterline, obţinuţi ilegal din ajutoare sociale, de un clan de ţigani de origine română.

„The Sun” a prezentat cazul unei grupări din Ţăndărei, care a câştigat peste 800.000 de lire sterline din infracţiuni comise în Marea Britanie. Opt persoane au fost condamnate în Regatul Unit, printre care se numără şi lideri reţelei, Dumitru Teluş (36 de ani) şi Claudia Radu (35 de ani).

Citeşte şi:
O bandă de ţigani români a fraudat statul britanic cu 800.000 de lire sterline

Gruparea de romi s-a folosit de documente de şedere şi permise de muncă falsificate pentru a obţine ajutoare sociale. Odată strânşi banii, ei s-au întors în România pentru a-i cheltui.

„Investiţiile” s-au materializat la Ţăndărei, o localitate care s-a transformat dintr-o văgăună într-o zonă prosperă, împânzită cu vile şi maşini de lux, precum BMW şi Land Rover, scrie „The Sun”.

Vezi FOTO aici

Poliţia britanică Scotland Yard a identificat peste 100 de case luxoase ridicate de aproximativ 30 de „mafioţi” români care au obţinut ilegal bani în Regatul Unit, relatează sursa citată.

Jurnaliştii de la „The Sun" au vrut să vadă unde s-au scurs ajutoarele sociale din Regatul Unit şi au făcut o incursiune în Ţăndărei. Ei au fotografiat peisajul contrastant cu vile măreţe şi grajduri dărăpănate.

Vile în culori pastel, în stilul reşedinţelor de lux americane, în valoare de câte 500.000 de lire sterline, sunt aliniate de-a lungul străzii Bucureşti, într-un contrast bizar cu barăcile dărăpănate ale ţăranilor din josul drumului. Multe alte vile sunt în curs de construcţie", scrie tabloidul britanic.

Prezenţa jurnaliştilor străini nu a fost, însă, agreată de ţiganii din localitate. „Fă o poză casei mele şi-ţi spulber maşina. O să mori", a spus un rom deranjat de vizita englezilor.

Familia Radu, responsabilă de infracţiunile din sistemul social britanic, deţine patru vile şi terenuri în valoare de aproape două milioane de lire sterline, scrie „The Sun”. Totodată, membrii clanului se plimbă cu maşini BMW X5 şi Volkswagen Passat.

Pe de altă parte, localnicii nu-şi ridică prea multe semne de întrebare privind provenienţa averilor deţinute de romi. „De unde să ştiu eu de unde fac rost oamenii ăştia de bani? Nimeni nu ne spune!”, a spus chiar primarul oraşului Ţăndărei, Vasile Sava.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite