Spitale comasate din lipsa de bani şi doctori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spital
Spital

Instituţiile medicale se vor putea comasa pentru a utiliza mai eficient reusrsele materiale şi de personal, se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă aflat în dezbatere publică până pe 28 ianuarie.

Comasarea ar urma să se facă pe criterii teritoriale şi în functie de distanţă, precum şi în funcţie de specificul serviciilor de sănătate acordate, se mai arată în proiectul de OU ce vizează modificarea şi completarea Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

"În funcţie de competenţe, spitalele pot fi clasificate pe categorii. Criteriile în funcţie de care se face clasificarea se aprobă prin ordin al ministrului Sănătăţii. Structura organizatorică, reorganizarea, restructurarea, schimbarea sediului şi a denumirilor pentru spitalele publice al căror management a fost transferat, potrivit legii, către autorităţile administratiei publice locale, se aprobă prin hotărâre a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti, respectiv a consiliilor locale, la propunerea managerului, cu avizul conform al Ministerului Sănătăţii", se precizează în acelaşi proiect.

Potrivit aceluiaşi document managerul unităţii medicale ar urma să încheie contract de management cu Ministerul Sănătăţii, cu ministerele, respectiv instituţiile cu reţea sanitară proprie, cu autorităţile administraţiei publice locale, după caz, pe o perioadă de maximum trei ani.

Contractul de management poate înceta înainte de termen, în urma evaluării anuale efectuate pe baza criteriilor de performanţă stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii.

Dacă mandatul este dus la bun sfârşit, el poate fi prelungit pe o perioadă de 3 luni, maximum de două ori,î perioadă n care se organizează concursul de ocupare a postului. De asemenea, se poate numi un manager interimar până la ocuparea prin concurs a postului de manager.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite