Specialiştii sunt tot mai căutaţi de către angajatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile scot pe piaţă tot mai multe posturi pentru specialişti, reiese dintr-o statistică realizată de site-ul de recrutare MyJob, referitoare la primul semestru din anul 2010

În top 10 al posturilor cu cele mai multe oferte de muncă pe site-ul MyJob se află, pentru prima oară, opt joburi pentru specialişti. În afara reprezentanţilor de vânzări şi a agenţilor de vânzări, toate celelalte opt poziţii din top se adresează unor specialişti din diferite domenii.

Topul celor mai numeroase oferte de muncă

1. Manager

2. Trainer

3. Reprezentant de vânzări

4. Agent vânzări

5. Business analyst

6. Manager de proiect

7. Administrator

8. Inginer software

9. Consultant financiar

10. Inginer

Pentru manageri, firmele doresc lideri de echipă, iar din analiza ofertelor din primul semestru rezultă că este vorba de domenii precum vânzări, asigurări, dar şi pentru marketing sau chiar departamentul economic.

Trainerii se află pentru prima oară pe un loc de frunte în topul celor mai căutaţi specialişti, fapt ce este explicat de specialiştii MyJob prin nevoia firmelor de a-şi profesionaliza angajaţii, dar şi prin extinderea acestei practici de recompensare a salariaţilor, în timp de criză.

Creşterea numărului de solicitări pentru consultanţi financiari arată o uşoară redresare în sectorul financiar, dar este explicată şi prin instituirea obligativităţii asigurării locuinţelor.

Cele mai active domenii, din punct de vedere al recrutării, sunt Vânzările şi IT-ul. În creştere este domeniul Inginerie/Tehnologie, unde s-au înmulţit ofertele pentru cei cu studii superioare.

Studiul mai arată că îşi găsesc uşor un loc de muncă economiştii şi contabilii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite