Spaniolii fac metrou în Drumul Taberei pentru 267 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie spaniolă va realiza cea de-a cincea linie a reţelei metropolitane din Bucureşti pentru suma de 267 de milioane de euro. Linia va avea o lungime de 6,1 km şi nouă staţii, iar construcţia acesteia va dura 25 de luni.

Compania spaniolă FCC (Fomento de Construcciones y Contratas -Dezvoltarea de Construcţii si Lucrări Contractate) a câştigat licitaţia pentru construcţia unei noi magistrale de metrou în capitală. La licitaţie au mai particpat o companie italiană şi una românească, scrie "Finanzas.com".

Contractul de realizare a lucrării atribuit de Metrorex prevede construcţia a 6,1 Km de linie de metrou cu nouă staţii. Începerea construcţiei este programată pentru cea de-a doua jumătate a acestui an, iar durata este de 25 de luni.

Linia a cincea (L5) va avea două tuneluri paralele de 4,85 de km lungime, cu un diametru de 5,7 m, iar staţia de legătură cu celelalte linii va fi "Eroilor". De asemenea, cele nouă staţii vor avea o adâncime între 15 şi 20 de metrii.

FCC nu este o companie nouă pentru România fiind prezentă încă din 2004 în ţară. Spaniolii au realizat mai multe proiecte de reabilitare de drumuri, autostrăzi si pasaje. Printre cel mai importante proiecte realizate în România se numără pasajul Basarab şi şoseaua de centură din partea de nord a oraşului.

Bucureştenii se vor putea bucura în anul 2020 de o reţea de metrou mult mai completă, urmând a fi construite alte trei magistrale, însumând peste 69 de staţii noi. "Pentru toate cele trei linii noi care vor fi construite şi date în folosinţă, treptat, până în 2020, sunt necesare aproximativ 6,5 miliarde de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite