Guvernul extinde săptămâna viitoare somajul tehnic şi pentru 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul a decis prelungirea şomajului tehnic pentru 2010 prin ordonanţă de urgenţă, act normativ care va fi adoptat săptămâna viitoare, a anunţat premierul Emil Boc după şedinţa de guvern.

De asemenea, premierul a precizat că în cel mult două săptămâni vor fi introduse facilităţi fiscale pentru firmele care angajează şomeri. 

Decizia de a continua măsura şomajul tehnic ca modalitate de bază pentru protejarea angajaţilor adoptată în 2009 a fost luată după discuţiile cu partenerii social, respectiv patronatele şi sindicatele.

În cursula cestei săptămâni, premierul Emil Boc declara că această măsura va intra în vigoare începând cu 1 februarie. Dacă actul normativ va fi emis la şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, acest termen nu va fi respectat.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat recent că, în 2009 - când această măsură privind şomajul tehnic a fost pusă în aplicare astfel încât un angajat era trimis în şomaj tehnic maximum trei luni, timp în care angajatorul îi plătea un salariu de 75%, iar statul nu încasa impozite pe venit şi plătea în contul salariatului CAS - costurile au fost de 300 de milioane de lei şi aproximativ un milion de persoane au beneficiat de această măsură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite