Ministrul Muncii, Mihai Şeitan: şomajul va mai creşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul şomerilor va mai creşte în 2010, dar la sfârşitul anului vom avea o rată precum cea de la început, de aproximativ 8,3%, a declarat ministrul Muncii, Mihai Şeitan, la Antena 3

Ministrul crede că rata şomajului care se va înregistra la sfârşitul anului nu va trece de 8,3%, în pofida disponibilizărilor masive demarate deja în sistemul de stat, de unde urmează să plece în următoarele luni aproximativ 70.000 de persoane.

"Şomajul la începutul anului a fost mai mare. Am plecat cu el mare la începutul anului datorită restructurărilor de anul trecut şi situaţiilor din privat mai ales. Acel şomaj a început încet să scadă… Din momentul acesta începe să existe o creştere care se datorează acestei restructurări din domeniul bugetar, pentru că-n sistemul privat şomajul a încetat. Sistemul privat a început chiar să angajeze puţin (...) În final, creşterea aceasta de şomaj n-o văd crescută la sfârşitul anului mai mult de începutul anului, când a fost 8,2 - 8,3 la sută", a mai susţinut Şeitan, în interviul acordat la Antena 3.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite