Rata şomajului în România, mai mică decât în Italia şi în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia României în ceea ce priveşte şomajul se arată mai bună decât cea a Italiei sau a Spaniei. În timp ce în Peninsula Italiană rata şomajului pentru luna august ajunge la 8,2%, iar în Spania depăşeşte chiar 20%, în România nivelul şomajului este de 7,1%, indică un raport Eurostat, publicat vineri.

Biroul de Statistică al Uniunii Europene a afişat, astăzi, cifrele oficiale ale ratei şomajului de la nivelul blocului comunitar.

Citeşte şi:
Spania, între ţările cu cel mai mare risc de tulburări sociale

Opt milioane de italieni trăiesc în sărăcie, potrivit unui raport Istat

Potrivit raportului, România are una dintre cele mai scăzute rate ale şomajului din UE, regăsindu-se pe locul 20 între statele membre după acest indicator.

Cu 7,1%, ţara noastră se prezintă mai bine faţă de statele în care şomajul se ridică la 8,2%, precum Italia, la 10,1%, precum Bulgaria şi Franţa, sau chiar la 20,5%, cum este cazul Spaniei, care a înregistrat cea mai mare rată a şomajului aferentă lunii august.

23 de milioane de şomeri la nivelul Uniunii Europene

La nivelul României, statistica pentru august indică 675.790 de şomeri înregistraţi la Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), mai puţin cu aproximativ 3.700, comparativ cu luna precedentă. Totodată, ANOFM anunţă o rată a şomajului de 7,39%, în scădere cu 0,04% faţă de iulie 2010.

La nivelul UE, rata şomajului rămâne stabilă în august, la 9,6%, arată comunicat transmis vineri de Biroul de Statistică al UE.

Totodată, Eurostat indică un număr de 23 de milioane de persoane fără loc de muncă, la nivelul Uniunii. Practic, numărul şomerilor a scăzut cu 68.000 în UE în august 2010, comparativ cu iulie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite