Boc: Până la sfârşitul anului vom avea o creştere a şomajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi în ultimele patru luni şomajul a înregistrat o scădere conjuncturală,  determinată de perioada de vară, Guvernul estimează în continuare o creştere a şomajului până la sfârşitul anului, în contextul procesului de restructurare,  a declarat, duminică, premierul Emil Boc.

El a arătat, la videoconferinţa cu prefecţii, că execuţia bugetară pe primul semestru al anului indică o înrăutăţire a situaţiei bugetului de asigurări sociale pentru şomaj, prin dublarea cheltuielilor, informează Mediafax.

"Pe această analiză a execuţiei bugetare, se poate observa că s-a înrăutăţit situaţia bugetului de asigurări sociale pentru şomaj, unde deşi veniturile sunt similare cu cele din primele şase luni ale anului 2009, practic cheltuielile s-au dublat. Aici este o parte bună şi o parte mai puţin bună. Partea bună este că veniturile nu au scăzut, dar este de aşteptat să se dubleze cheltuielile legate de fondul de şomaj, având în vedere procesul de restructurare. Chiar dacă, conjunctural, în ultimele patru luni avem o scădere a şomajului – conjuncturală, determinată de perioada de vară – până la sfârşitul anului vom în continuare o creştere a şomajului", a spus Boc.

Premierul a adăugat însă că cifra şomajului din România este încă cu mult sub media altor ţări din Uniunea Europeană.

Potrivit datelor prezentate anterior de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, rata şomajului în luna iunie a fost de 7,44%, faţă de 7,67% în mai, numărul total al şomerilor înregistraţi fiind de 680.782, cu 21.072 mai puţini decât în luna precedentă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite