Sănătatea pacienţilor, pusă în pericol în 27 de judeţe: Spitalele funcţionează fără a avea acoperite toate specializările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii nu pot trăi cu salariile actuale
Medicii nu pot trăi cu salariile actuale

Spitalele din 27 de judeţe ale României nu au acoperite toate specializările. La Spitalul Judeţean Slatina lucrează doar 160 de persoane, deşi spitalul oferă peste 359 de posturi, iar la nivel naţional exista doar 81 de medici specializaţi în chirurgie toracică.

Aşa arată sistemul sanitar românesc în anul 2012, în urma statisticilor publicate recent de Colegiul Medicilor din Romania (CMR).

În România lucrează peste 20.000 de medici în 396 de spitale, însă toate specialităţile sunt deficitare în privinţa numărul de medici, unele dintre ele fiind extrem de afectate, se arată într-un comunicat de presa al CMR, remis redacţiei AvocatNet.ro.

Astfel, la nivel naţional există doar 81 de medici specializaţi în chirurgie toracică şi 85 în chirurgie cardiovasculară.

Nici în cazul altor specializări statisticile nu sunt prea optimiste, astfel că există doar 48 de medici specialişti în radioterapie, 54 de medici în geriatrie şi 63 de medici în alergologie şi imunologie clinică.

Află pe AVOCATNET.RO care este principala cauză vinovată de actuala situaţie a sistemului sanitar din România

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite