Ministrul Muncii s-a răzgândit: "Toţi copiii vor primi alocaţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a făcut vâlvă cu declaraţia privind alocaţia pentru copii, ministrul Muncii revine asupra afirmaţiilor sale şi pretinde că a fost înţeles greşit.  "Toţi copiii vor primi banii de la stat, doar că cei provenind din familii cu venituri mici vor primi bani mai mulţi", spune acum Mihai Şeitan.

În urmă cu două săptămâni, ministrul anunţa că alocaţiile nu vor mai fi acordate copiilor care provin din familii cu venituri mari, măsură prin care Guvernul  încerca să mărească alocaţia copiilor defavorizaţi financiar. După această declaraţie, Şeitan a fost certat de premierul Emil Boc şi chiar ameninţat cu remanierea. Acum, Şeitan susţine că a fost înţeles greşit.

“Dorinţa noastră este de a targeta familiile care au venituri mici, însă toţi copiii vor primi alocaţie. Alocaţia este un drept al copilullui şi ar fi fost neconstituţional să o eliminăm, dar Constituţia nu spune că trebuie să fie o sumă fixă. Vom acorda aceeaşi alocaţie tuturor copiilor, la care se va adăuga o alocaţie suplimentară, în funcţie de veniturile familiei”, a explicat Şeitan. 

Ministrul Muncii are veşti liniştitoare şi pentru pensionari.

"Anul acest banii se plătesc, există fondurile necesare, am obţinut şi cotele de împrumut de la FMI" a spus el, potrivit Antena 3.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, este însă de altă păreăre decât ministrul Muncii. La o întâlnire cu studenţii timişoreni, şeful BNR a vorbit de un deficit semnificativ în bugetul de pensii, care absoarbe toate resursele din bugetul centralizat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite