Românii dau tot mai mulţi bani ca să-şi satisfacă viciile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că românii au tot mai puţini bani, dar cheltuiesc tot mai mult pe alcool şi ţigări.

Specialiştii spun că, în vremuri de criză, oamenii beau mai mult. Psihiatrul Florin Tudose afirmă că e normal ca oamenii rămaşi şomeri să îşi înece necazul în alcool.

Magdalena Ciobanu, medic specialist pneumolog şi coordonator al programului „Stop fumat” dezvoltat de Ministerul Sănătăţii, respinge orice posibilitate ca  această creştere din statistici să fie explicată printr-o creştere a consumului de tutun. Dimpotrivă, spune Ciobanu, datele la zi şi foarte riguroase arată o dimunare a numărului de fumători. Dacă la mijlocul lui 2009, procentul fumătorilor adulţi era de 27,9% din populaţie, în martie anul acesta proporţia lor a scăzut la 25,7%.Nici producătorii de tutun nu sunt mai fericiţi. Adrian Popa, Corporate Affairs Manager la British American Tobacco Romania, spune că volumul vânzărilor a scăzut per total industrie cu aproximativ 33%: „Cu 30% au scăzut în favoarea contrabandei, iar cu 3 - 4% din cauza persoanelor care s-au lăsat de fumat sau fumează mai puţin“.

Citeşte mâine, în „Adevărul“, pe ce se duc salariile de criză ale românilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite