şcolile mureşene, sufocate de cârciumi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape că nu există unitate şcolară din Târgu Mureş care să nu fie gardată, la o distanţă mai mică de 200 de metri, de un bar, cofetărie sau chioşc. "Perlele coroanei" sunt, în acest

Aproape că nu există unitate şcolară din Târgu Mureş care să nu fie gardată, la o distanţă mai mică de 200 de metri, de un bar, cofetărie sau chioşc. "Perlele coroanei" sunt, în acest sens, cele mai cu ştaif licee mureşene: "Al. Papiu Ilarian", "Unirea" şi "Bolyai", cu cel puţin trei localuri în preajmă. Majoritatea buticurilor de lângă şcolile generale vând ţigări şi băuturi alcoolice. "Desele razii" invocate de primărie nu se lasă cu niciun rezultat, ceea ce denotă ori un vid de competenţă sau autoritate, ori interese.
"Cine-a pus cârciuma-n drum, ăla n-a fost om nebun", pare un vers pe placul Serviciului Autorizări din Primăria Târgu Mureş, ce ignoră Legea 148/26 iulie 2000 care interzice nu doar comercializarea, ci şi publicitatea pentru băuturi alcoolice sau produse din tutun. "Acea lege este inaplicabilă pentru oraşe înghesuite cum e Târgu Mureş. Dacă e s-o aplicăm în litera ei, ar însemna, practic, să închidem peste jumătate din aceste localuri", a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Marius Paşcan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite