Manuale gratuite pentru elevii din învăţământul obligatoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat joi că toţi copiii din clasele I-X vor primi manuale gratuite, din care 20% sunt noi.

Ministerul Educaţiei a alocat, de asemenea, 18 milioane de lei, pentru acoperirea rechizitelor gratuite care vor fi date copiilor cu probleme sociale, în număr de 670.000.

Programul „Bani de liceu“ va continua pentru 125.000 de beneficiari, cu o sumă de 180 de lei pe lună pentru a merge la liceu. Valoarea totală se ridică la 178 de milioane de lei.

Ministrul Educaţiei a vorbit atât despre copiii românilor care se întorc din străinătate, cât şi cei ai rromilor repatriaţi. Astfel, Daniel Funeriu a declarat că a cerut inspectorilor generali şcolari să se ocupe de copiii românilor care se întorc din străinătate, astfel încât studiile acestora să fie recunoscute în România, iar elevii să fie corect evaluaţi şi integraţi în clasele corespunzătoare.

De asemenea, ministrul le-a cerut inspectorilor generali şcolari să aibă grijă faţă de copiii rromilor repatriaţi din Franţa pentru ca aceştia să fie integraţi în şcoală.

Ministrul Educaţiei a reamintit că data de 9 septembrie a fost termenul final dat şcolilor pentru a pune la punct orarul şi a menţionat că începutul acestui an şcolar este „unul dintre cele mai bune“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite