A scăzut numărul reclamaţiilor de corupţie făcute prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 14 persoane au apelat, în fiecare zi a acestui an, numărul gratuit 0800.806.806 pus la dispoziţie de Direcţia Generală Anticorupţie, sub denumirea generică de Linia Verde

Cel puţin 14 persoane au apelat, în fiecare zi a acestui an, numărul gratuit 0800.806.806 pus la dispoziţie de Direcţia Generală Anticorupţie, sub denumirea generică de Linia Verde Anticorupţie.

Potrivit unui raport al Direcţiei Generale Anticorupţie, în perioada 1 ianuarie - 10 noiembrie 2008, la Linia Verde au fost primite 4.307 apeluri, iar în perioada similară a anului trecut au fost înregistrate 7.422 de apeluri, adică aproximativ 22 de solicitări pe zi. Cei mai mulţi apelanţi sunt din Bucureşti, 21 la sută în 2007, majoritatea reclamând o persoană sau o instituţie.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, aproximativ 56 la sută din apelurile primite la Tel. Verde, atât în anul 2006, cât şi anul trecut, nu au reclamat ceva concret, dar nici nu s-au înregistrat apeluri injurioase.

“Xerox-ul nu trage pe ambele feţe”

De mai multe ori însă, apelanţii au avut probleme care depăşeau competenţa DGA.  Astfel, un bărbat din Braşov a sunat în mod repetat la Tel. Verde DGA, pentru a reclama faptul că nu are loc de parcare în faţa blocului în care locuieşte, sau “Xerox-ul de la colţ nu trage pe ambele feţe”, ori “Copiii de la şcoala din apropiere se comportă ca nişte balauri şi sparg geamurile”. Linia verde se transformă, uneori, în birou de informaţii de interes general.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite