Salariile românilor cresc cu 4-7% în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu de ultimă oră arată că  angajaţii români vor primi măriri de salariu în funcţie de nivelul postului şi industrie

Perspectiva  salariilor din România se încadrează într-un spectru internaţional mai larg  al unei creşteri salariale moderate şi precaute, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă Consulteam.
Potrivit cercetării, creşterile salariale pentru nivelul de top şi mid management din România vor fi în jurul valorii de 5,5%, mai mică faţă de alte ţări, precum Rusia (9,8%), Turcia (7,8%), Serbia (6%), dar mai mare faţă de Bulgaria (5%), Polonia (4%), Italia şi UK (3%), Germania, Grecia, Franta şi Spania (2,5%).

Studiul relevă şi că ponderea companiilor care vor păstra salariile la nivelul de anul trecut este în scădere, de la circa 30% din total la sub 15%.


Studiul arată că cele mai multe angajări se fac în informatică, producţie şi comerţul cu amănuntul. În plus, diferenţele salariale dintre Bucureşti şi celelalte judeţe au scăzut la aproximativ 15% pentru posturile de execuţie, dar s-au păstrat la aproape 40% pentru posturile de management.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite