Ultimul stinge lumina: Circa 10% din populaţia României a emigrat în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste un milion de români au ales Italia pentru a emigra
Peste un milion de români au ales Italia pentru a emigra

Un studiu care va fi făcut public astăzi relevă că numărul românilor care au emigrat în Europa a ajuns la aproximativ 2,3 milioane. Adevărul.it vă prezintă în premieră cifrele studiului: „Românii în Italia, între respingere şi ospitalitate".

Astăzi la Accademia di Romania de la Roma este lansată cartea bilingvă „Românii în Italia, între respingere şi ospitalitate", un studiul sociologic realizat de specialiştii asociaţiilor umanitare Caritas România şi Caritas Italiana, studiu necesar "pentru a lega trecutul și prezentul" cum spun autorii.

Cartea aduce în prim plan și migrația italienilor din Friuli, Trentino, Veneto și chiar din Puglia în țara noastră la începutul secolului al 19-lea, nu numai exodul românilor de după decembrie ‘89 în afara granițelor.

2,3 milioane de români şi-au lăsat ţara

La sfârșitul lui 2007 imigranții români în UE erau 1,7 milioane (dintr-un total de 31 de milioane de imigranți), concentrați în 8 cazuri din 10 în Spania și în Italia. Turcii rămân prima colectivitate migratoare în Europa cu 2,4 milioane de membri. Românii urmează pe locul doi, precedând italienii, polonezii și albanezii (cu respectiv 1,3, 1,2 și 1 milion). În 2009 numărul românilor care au emigrat în Europa a ajuns la aproximativ 2,3 milioane.

Află AICI de ce sunt românii campioni la delicte sexuale

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite